Kent Haberleri

12 ay boyunca 3 bin TL ödenecek... Elinizdeki her şeyi bırakın hemen bakın

Depremden etkilenen ve evlerini bırakmak zorunda kalan vatandaşlara yönelik 12 ay boyunca destek ödemesi gerçekleştirilecek. İşte destek ödemesi hakkındaki detaylar... Ancak kira fiyatlarının bir anda yükselmesi vatandaşları zor durumda bıraktı

Depremden etkilenen vatandaşlar başka illerde ev aramaya başladı. Ancak kira fiyatlarının bir anda yükselmesi vatandaşları zor durumda bıraktı. İşte kira fiyatları nedeniyle vatandaşlara destek ödemesi gerçekleştirilecek. Gelin başvuru detaylarına hep birlikte bakalım... 

“Depremden etkilenen ev sahipleri 12 ay boyunca 5 bin TL kira desteğinden faydalanacaktır” diyen Bakan Kurum konuşmasının devamında; Cumhurbaşkanımızın da müdahalesi ile 2 bin TL olan kira desteğini 3 bin TL yapmaya karar verdik” dedi. Kiracı olarak bulunan depremzede vatandaşın 12 ay boyunca 3 bin TL’den faydalanmasına karar verildi.

Açıklanan rakam sonrasında yeniden hesaplama yapıldı. Ev sahipleri 12 ay boyunca 5 bin TL destekten faydalanacak. Bu rakam yılda 60 bin TL ödemeden faydalanması anlamına geliyor. Kiracı için ödenecek olan 12 aylık 3 bin TL yılda 36 bin TL’den faydalanması anlamına geliyor.

 

Kira yardım desteğine başvuruda bulunmak isteyenlerin online olarak e-devlet sistemini kullanması mümkündür. Bunun için TC kimlik numarası ve kişisel şifre ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada Afetzede Barınma Desteği linkine tıklayarak başvuru formu doldurulmalıdır.