06 / 10 / 2024

12 bin 500 TL maaş alanlar dikkat! En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor!

12 bin 500 TL maaş alanlar dikkat! En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor!

Eylül ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte pek çok kişi de emekli maaşları ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 




Merakla beklenen 2024 yılı Eylül ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte sene sonunda emekliye yapılacak olan maaş zammı için tahminler de yürütülmeye başlandı. Haber Global’den Mehmet İrfan Sevinç imzalı habere göre emekli maaş zammının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Yıl sonunda enflasyon oranının yüzde 41.5 şeklinde olması bekleniyor. Sene sonunda emeklilere yapılacak maaş zammının bu oranla birlikte ne kadar olacağı merak ediliyor. Emeklilerin alacağı taban maaş zam oranı arama motorlarında da sık sık araştırılıyor. Ayrıca en düşük emekli maaşı için refah payı ödenecek mi, sorusu da gündemden düşmüyor.

Temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplam enflasyon oranı 8,92 şeklinde açıklandı. Yıl sonunda ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte emeklilere yapılacak zammın ne kadar olacağı da belli olacak.

12 bin 500 TL maaş alanlar dikkat! En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Orta Vadeli Program'da 2024 yılı sonu için enflasyon tahmini yüzde 41.5 şeklinde  açıklandı.Yapılan enflasyon tahmininin tutması durumunda temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında toplam enflasyonun yüzde 13.44 şeklinde olması bekleniyor.

Son 6 aylık enflasyon oranının yüzde 13.44 olması halinde emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği de merak konusu oldu. Refah payı verileceği senaryoda bu payın 2024 Aralık, 2025 Ocak tarihlerinde maaşlara yansıtılması bekleniyor. 

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin zam oranlarına ayrıca zam oranı iyileştirmesinin de gündeme gelmesi beklenirken, bu durumda zam oranlarının yüzde 20'nin üzerine çıkabileceği belirtiliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre en düşük emekli maaşının son enflasyon rakamlarıyla beraber ne kadar olacağı da merak ediliyor. 10 bin TL’den 12 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşının 2025 yılının Ocak ayında enflasyonun kesinleşmesinden sonra revize edilmesi bekleniyor.

11 bin Türk Lirası ve altında kök maaşı olanların sıfır zam tehlikesiyle karşılaşmaması için, taban maaşların da zam oranları kadar artırılması bekleniyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2025 OCAK’TA NE KADAR OLACAK?

Böylece refah payı haricinde taban emekli maaşının yüzde 13.44 oranındaki artışlara göre 14 bin 180 Türk Lirası’na çıkması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında en düşük emekli maaşının 14-15 bin Türk Lirası bandında olması öngörülüyor. Fakat kesin rakamların 2025 yılının Ocak ayında belli olacağı da unutulmamalı.

 

Belediye düğmeye bastı! İzmir’de 266.8 milyon TL’lik arsa satışı! 

Bakan Kurum açıkladı: Esnafa 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi müjdesi!

75 bin TL ihtiyaç kredisinin geri ödemesi belli oldu! En düşük faiz oranı hangi bankada?


Geri Dön