Genel

 12 hazır beton üreticisi firmadan sözlü savunma!

Rekabet Kurulunda, Ankara ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Rekabet Kurulunda, Ankara ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı yapıldı.

Söz konusu toplantı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında, Kurumun merkez binasında gerçekleştirildi.

Haklarında soruşturma açılmış olan ve başkent Ankara'da faaliyet gösteren,  Efaş Beton İnşaat Malzemeleri Nakliye Emlak Reklamcılık Kırtasiye Turizm ve Ticaret Ltd Şti, Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Birlik Hazır Beton ve Yapı AŞ, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Limmer Beton İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Şerbetci İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Uğural İnşaat Turizm Petrol Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Hazır Beton İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Otomotiv Kuyumculuk Ticaret AŞ, Zirve Grup Hazır Beton İnşaat Petrol Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ SY Ankara Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd Şti ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren Ezn Maden İmalat İnşaat Ltd Şti temsilcileri sözlü savunmalarını gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, hazır beton üreticilerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti için soruşturma açıldığını söyledi.

Söz konusu soruşturma heyeti temsilcisi de soruşturmanın, Ankara ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren hazır beton üreticilerinin, hazır beton satış fiyatını belirlemek, bölge ve müşteri paylaşımı yapmak üzere anlaşma ve bilgi değişimleri gerçekleştirmek suretiyle ilgili kanun maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik açıldığını kaydetti.

Temsilci, başlatılan soruşturma sürecinde gerçekleştirilen inceleme, tespit ve değerlendirmeler sonucu, toplamda 10 firma tarafından satış fiyatını ve koşullarının belirlenmesi, bölge ve müşteri paylaşımı yapılması, satış fiyatlarının rakiple tespit edilmesi ve rekabete hassas bilgi değişiminde bulunulması suretiyle ilgili kanun maddesinin ihlal edildiğini ve söz konusu bu firmalara idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Temsilci, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ile SY Ankara Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin ise ilgili kanun kapsamında ihlal teşkil etmiş olan herhangi bir eylemleri tespit edilmediğinden bu firmalar hakkında idari para cezası verilmesine yer olmadığı kanaatine ulaşıldığını kaydetti.

Gerçekleştirilen konuşmalardan sonra firmaların sözlü savunmaları alındı. Firmaların temsilcileri, söz konusu bu soruşturmaya konu bulgunun üçüncü kişilerle yapılan iç yazışmalar olduğunu kaydederek, idari para cezası verilmemesini talep ettiler.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içerisinde açıklayacak ve karar, daha erken alınması durumunda Kurumun internet sitesinden duyurulacak.

 

Kia Stonic'ten şok indirim! Kia Stonic'te hem indirim hem de 150 bin TL kredi kampanyası! Kia Stonic fiyatı ne kadar?

Ardes Safir Konakları'nda hemen teslim 3+1 ve 4+1'ler! 

GMİ Teras Ovacık'ta 4+1'ler 7 milyon 620 bin liradan başlayan fiyatlarla!