07 / 05 / 2024

12. Venedik Mimarlık Bienali başladı!

12. Venedik Mimarlık Bienali başladı!

Avrupa'nın en büyük mimarlık sergisi olan, İtalya'daki Venedik Mimarlık Bienali, pazar günü 12. kez kapılarını açtı



'İnsanlar Mimarlıkta Buluşur' temalı 12. Venedik Mimarlık Bienali'nin küratörlüğünü ilk kez bir kadın, Japon mimar Kazuya Sejima yapıyor

Mimarlar ve mimari meraklıları 21 Kasım tarihine dek bienali ziyaret edebilecek. Venedik Film Festivali ile birlikte Venedik Bienali'nin ayaklarından biri Venedik Mimarlık Bienali'nin küratörlüğünü, ortağı Ryue Nishizavva ile birlikte 2010 Pritzker Mimarlık Ödülü'ü alan mimar Kazuya Sejima üstlendi.
Böylece ilk kez bir kadın, mimarlık bienalinin dümenine geçmiş oldu. Sejima ayrıca, 10 yıl sonra küratörlük koltuğuna oturan ilk mimar oldu. Teması 'İnsanlar Mimarlıkta Buluşur' olarak belirlenen 12. Venedik Mimarlık Bienali'ne bu yıl 56 ülke katılıyor. 'En iyi ulusal katkı' dalında bu yıl Bahreyn Altın Aslan Ödülü'ne layık görülürken, 'en iyi bireysel katkı' kategorisinde ise Japonya'dan Junya Ishigami birinci seçildi. Genç mimar Ishigami, 42 rakibi arasından sıyrılmayı başardı.
2010 yılının onur ödüllerinden ilki ise, çağdaş mimarlığın en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Hollandalı yıldız mimar Rem Koolhaas'a gitti. Diğer onur ödülüne ise 2006 yılında ölen Japon mimar Kazuo Shinohara layık görüldü.

Mimarlık ve sanat nerede kesişir?
Alan İstanbul galerisi, beş mimarlık ve sanat kolektifinin bir araya gelerek düzenlediği bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2 Eylül'de başlayacak Mimarlık Üzerine Bir Sergi adını taşıyan sergide 'Mimarlık sanat ile nerede kesişir?', 'Mimarlık üzerinden güncel sanat üzerine neler söylenebilir?' gibi sorulara yanıt aranacak. Sergi, 24 Eylül'e kadar açık olacak, www.alanistanbul.com
Sabah


Geri Dön