28 / 04 / 2024

1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 

1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 

İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli konut kredisi kampanyasını bekleyenler kampanya ayrıntılarını araştırıyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak?



İlk kez konut alacaklar için başlatılacak olan 1.20 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi kampanyası, haftalardır kamuoyunun gündemindekini yerini koruyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konutu alacakları destekleyeceklerini söylemişt ve  "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü biçimde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk." demişti.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili olarak çalışmaların yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

Söz konusu çalışmaların tamamlanmasından sonra düşük faizli kredi kampanyasının sene sonuna kadar Meclis'te yer alacağı ve TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 

BEKLENTİ VADE SÜRESİNİN 15 YILA UZAMASI

NTV'de yer alan habere göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci defa konut sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı.

Böylece artık yatırımcının değil ihtiyacı olanların konuta ulaşması hedeflenecek.

Gündemden düşmeyen 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmese de beklenti vadenin 15 seneye uzaması, faizin yüzde 1.20’lere inmesi.

1,20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk defa konut alacaklara düşük faizli kredi imkanı sunulacak.

Yine verilen bilgilere göre ilk defa konut alacaklara yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. 1.20 düşük faizli konut kredisi hiç konutu olmayanlara verilecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre ilk defa konut alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı da olabilir.

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen söz konusu kredi başvuruları ile ilgili olarak detaylar netleştiği zaman haberimizde yer verereceğiz.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!


Geri Dön