29 / 07 / 2024

1.20 faizli konut kredisinde kulisler hareketlendi! Kimler düşük faizli kredi alabilir? 

1.20 faizli konut kredisinde kulisler hareketlendi! Kimler düşük faizli kredi alabilir? 

Düşük faizli konut kredisi için araştırmalar hızlanırken, kulisler de hareketlendi. Peki kimler düşük faizli kredi alabilir? İşte düşük faizli konut kredisi şartları...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İlk kez konut sahibi olacaklar için verilecek düşük faizli konut kredileri, büyük bir heyecana ve umut kaynağına neden oldu. 1,64 ve 1,20 faiz oranlarıyla sunulması planlanan konut kredileri, vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmeleri için büyük bir fırsat olacak. 

Düşük faizli konut kredisi için araştırmalar hız kazanırken, detaylar merak edilmeye başlandı. Yeni ev alacaklar düşük faizli kredi şartlarını araştırıyor. 

1.20 faizli konut kredisinde kulisler hareketlendi! Kimler düşük faizli kredi alabilir? 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım 2023 tarihinde yapılan abine toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamasında konu ile ilgili bilgiler verdi. 

"İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme gerçekleştireceğiz demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı bulunmuyor. İkinci, üçüncü eve kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini yalnızca kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek gerekiyor" diyen Yılmaz, ik kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunan "İlk Evim" kampanyasının düşük faizli konut kredisiyle ev sahibi olmayı kolaylaştırdığını söyledi. 

Yılmaz, kampanya kapsamında yüzde 1.20 oranında faizle kredi verileceğini dile getirdi. 

Aktarılan kulis bilgilerine göre, konut fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan fiyat dalgalanmalarının ardından 2025 yılının ilk aylarında düşük faizli kredinin halka sunulması öngörülüyor.

1.20 faizli konut kredisinde kulisler hareketlendi! Kimler düşük faizli kredi alabilir? 

KİMLER DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ALABİLİR? 

- Hiç konutu bulunmayanlar, 

- Gayrimenkulünü aldığı ilde son 1 senede konut satışı yapmayanlar, 

- Hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranı yüzde 50'yi aşmayanlar. 

Düşük faizli konut kredisi ile ilgili tüm detaylar henüz netleşmedi. İlk kez ev alacaklara özel verilecek olan düşük faizli kredinin vadesinin de 15 yıl olması planlanıyor. Ayrıca 120 ay hariicnde 15 sene yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanının da olabileceği de ifade ediliyor. 

Enflasyon ve döviz kurlarındaki artış inşaat maliyetlerini katladı!

Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'e deprem uyarısı! Fay hatları tek tek açıklandı: Oldukça riskli!

Ev sahipleri dikkat! İhtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabilir!

 


 


Geri Dön