Kent Haberleri

1,2,3,4,5 çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı çocuk parası veriyor! Başvurusu onaylanan hemen alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına nakdi destekte bulunuyor. Peki, Çocuk parasından kimler faydalanıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Aile Destek Paketi" kapsamına "Çocuk Destek Bileşeni" adında yeni bir yardım paketi ekledi.

Yardım dar gelirli vatandaşların çocuklarına sağlanacak. Peki, Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri ne kadar? Çocuk parası hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte Çocuk destek bileşenine ilişkin tüm detaylar...

Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hesaplara aktarılan yardım detayları anne babaların gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda sağladıkları çocuk desteği ödemelerinin ne kadar ve ne zamandan itibaren hesaplara aktarılacağına yönelik açıklamalar yaptı.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında başlattıkları Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin bu ay yapılacağı tarihi henüz belli olmadı. Bakanlık tarafından resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakan Yanık, sosyal desteklerden faydalanan hanelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda, hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira arasında ödeme yapılacak.

Bakan Yanık ödemeleri şu şekilde duyurdu, “Bu kapsamda;

1-2 çocuklu hanelere 350 Türk Lirası
3 çocuklu hanelere 450 Türk Lirası
4 çocuklu hanelere 550 Türk Lirası
5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 Türk Lirası destek sağlanacak.

 

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Söz konusu başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilecek.

Aile Destek Programı'nda 1 sene boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak isteyenlerin hanede kişi başına düşen aylık gelirinin net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması gerekiyor.

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten yararlanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlara da ek olarak bu destek verilecek.

Seçim sonrası altın gaza bastı! Elinde 1 gramı bile olan bu rakamları konuşuyor! 29 Mayıs 2023 altın fiyatları

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son durum! Akaryakıt fiyatlarına yeni zam ya da indirim geldi mi?