Genel

13. AMPD Perakende Zirvesinin gündemi yatırımlar olacak!

AMPD Başkanı Nane, “2011 seçimlerinden sonra yani politik istikrar sorusu ortadan kalktığında hem sektörün hem de ülkenin önü daha da açılacak” diyor

Bu yıl 9 Aralık’ta düzenlenecek olan 13. AMPD Perakende Zirvesi’nin ana gündemini yatırımların oluşturacağını söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, “Bu alanda Türkiye’nin önü çok açık. Sektörün altyapısı 2001 krizinde atıldı. Türkiye bu nedenle 2008’deki krize hazırlıklı girdi. 2011 seçimlerinden sonra yani politik istikrar sorusu ortadan kalktığında hem sektörün hem de ülkenin önü daha da açılacak” diyor.

Türkiye’nin o günden sonra yatırım ve büyüme konularını daha yoğun olarak konuşacağını belirten Nane, “Bu anlamda ilk üç sektörden birisi de perakende olacak” diye konuşuyor. Sektörün yurtiçi ve yurtdışı yatırımlara yönelik çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Nane, şunları söylüyor:
“Yabancı ülkelere yatırım konusunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığında bir platform kurduk. Bu platform öncelikle yurtdışına yatırımın altyapısını oluşturmaya çalışıyor. Bu kapsamda Eximbank ile görüşmeler yapıldı. Beraberinde tüm çevre ülkelerdeki yatırım olanakları araştırılıyor. Çünkü perakende kalıcı ihracatta büyük önem taşıyor. Yurtdışındaki mağazaya gönderilen her ürün ihracat demek. Bu anlamda yurtdışında daha çok mağazalaşmak gerekiyor.”

‘Yatırıma odaklandık’

Tüm bu gelişmeler neticesinde düzenlenecek zirvede yatırıma odaklanmayı tercih ettiklerini vurgulayan Nane, “Ira Kalish, Antonio Achille gibi yabancı konuşmacılar bizimle fikirlerini paylaşacaklar. Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini ortaya çıkarmaya çalışacağız” diyor.

‘Festivale dünden ihtiyacımız vardı’

18 Mart - 26 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek Shopping Fest gibi projeye İstanbul’un dünden ihtiyacı olduğunu söyleyen Mehmet Nane, “Bu festival turistleri alışverişe yönlendirebilecek fırsatlar sunacak” diyor. Turistlerin İstanbul’a gelme nedenleri olan tarih ve eğlenceye alışverişi de eklemek istediklerini anlatan Nane, “Bu projede örgütler bir araya gelip güçlerini birleştirdi” diyor.
Milliyet/Eylem TÜRK