01 / 05 / 2024

13 milyon konut inşa edilecek!

13 milyon konut inşa edilecek!

62. Hükümet Programı'na göre; Türkiye adeta şantiyeye dönüşecek. 6.5 milyon konut elden geçirilirken; 2023 vizyonu kapsamında 13 milyon yeni konut inşa edilecek. Marka şehirler ön plana çıkarılacak...



62. Hükümet Programı'na göre; Türkiye adeta şantiyeye dönüşecek. 6.5 milyon konut elden geçirilirken; 2023 vizyonu kapsamında 13 milyon yeni konut inşa edilecek. Marka şehirler ön plana çıkarılacak.



HÜKÜMET, nitelikli dönüşümde yol haritasını belirledi. 62. Hükümet Programı'na göre: Türkiye 400 milyar dolarlık nitelikli kentsel dönüşüm ve 500 milyar dolarlık ihracat hamlesi ile istikrarlı büyümeye devam edecek. Yeni Türkiye'de marka şehirler ön plana çıkacak. Avrupa'daki gibi bina yapısı dikeyden yataya dönüştürülecek, tarihi yapılar restore edilecek, kendi konutunu yapana destek verilecek, yoksul ev sahibi olacak. gecekondu kalmayacak. Türkiye'de 6.5 milyon konut elden geçirilirken. 2023 vizyonu kapsamında 13 milyon yeni konut yapılacak. 



Toplu Konut İdaresi, fiyat ve nüfııs artışının yüksek olduğu İstanbul gibi kentlere yoğunlaşacak. Şehirlerin altyapı, üst yapıları kadar insan boyutuna da ağırlık verilecek. İnsan dostu, çevre dostu, estetik, kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturulacak. İmar mevzuatı da günün ihtiyaçlarına göre revize edilecek. Kentsel tasarım ilkeleri, uygulamaları yaşlı, engelli gibi özel ilgi bekleyen kesimlerin hizmetlere erişimini kolaylaştırmak üzere geliştirilecek. Şehirlerde kamu arazilerinin imarlı yapılaşma, ekonomik kalkınma, ortak sosyo-kiiltürel fayda temelinde daha aktif kullanımı sağlanacak. 



Gazete Gerçek



Geri Dön