Ulaşım

1,3 milyon yolcuya hizmet verecek Büyük İstanbul Tüneli 2028'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2028'de açılmasını planladıklarını ve 1,3 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörüsünde bulunduklarını açıkladı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada önemli bilgiler verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin Türkiye Yüzyılı’nın simgelerinden biri olacağına dikkat çekerek 2028 yılında hizmete açılması hedeflenen Büyük İstanbul Tüneli ile günlük toplam 1,3 milyon yolcuya hizmet verilmesini öngördüklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada önemli bilgiler verdi. İşte Karaismailoğlu'nun yaptığı açıklama ve tüm detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin ardından Büyük İstanbul Tüneli ile boğazın 3'üncü defa geçileceğini, projeyle ulaştırmada çağ atlanacağını kaydetti.

Projenin Türkiye Yüzyılı'nın simgelerinden biri olacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, "İstanbul Ulaşım Ana Planı verileri doğrultusunda yapılan hesaplamalara göre; şu anda günlük 2 milyonu aşan Avrupa ve Asya yakası arasındaki geçişlerin, gelecekte günlük 3 milyonun üzerine çıkmasının öngörüldüğünü söyledi. Karaismailoğlu artan trafik hareketliliğinin önümüzdeki yıllarda sorun oluşturmaması için her zaman olduğu gibi geleceği şimdiden planladıklarını belirtti.

Karaismailoğlu, bu doğrultuda başta iki yaka arasında geçişler olmak üzere İstanbul'un batısından doğusuna hizmete açılacak yüksek kapasiteli bir raylı sistem olacak projenin Kadıköy'den Bakırköy'e kadar uzanan Büyük İstanbul Tüneli, Söğütlüçeşme-İncirli Metrosu olarak planlandığı bilgisini paylaştı.

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'deki projesinde ruhsatlar alınıyor!

Kilyos Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Asgari ücrette son dakika açıklaması! Bakan müjdeyi verdi! Tarihin en büyük artışı!