16 / 05 / 2024

134 yatırım için 92 milyon lira hibe!

134 yatırım için 92 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, kırsal turizm alanında 187 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Programı'nın (IPARD-II) 3. çağrısı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD-II 3. çağrı ilanı kapsamında bugün 5. grupta yer alan 134 yatırımın  onaylayarak hibe sözleşmelerinin imzalanma sürecini başlattıklarını söyledi. 

134 proje kapsamında toplam 92 milyon lira hibe verileceğini söyleyen Pakdemirli, bu projeler sayesinde kırsalda yaklaşık 187 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti.

IPARD-II 3. çağrı kapsamındaki 5. grupla birlikte son 3 ayda 2 bin 266 projenin onaylandığını söyleyen Pakdemirli, bu projelere toplam 747 milyon lira hibe sağlanacağına ve hibelerle birlikte yaklaşık 1,4 milyar lira tutarında yatırım yapılacağını kaydettti. Pakdemirli, bu tesislerde 7 binin üzerinde yeni istihdam oluşmasını beklediklerini belirtti.
 


Geri Dön