28 / 04 / 2024

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.



6 Şubat Kahramanmaraş deprmeinde 1.400 kişinin enkaz altında kalarak hayatını yitirmesi üzerine başlatılan soruşturmalar devam ediyor. Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmaısnda sanıkların ifadleri alınırken ölen inşaat mühendisi suçlandı.


DURUŞMA 24 NİSAN'A ERTELENDİ!

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Ebrar Sitesi L blok için 25 Ocak günü ilk duruşma Maraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Söz konusu dosyada ikisi tutuklu, biri firari toplam 7 kişi “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla yargılanıyor. Sanıklar hakkında 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Duruşmaya tutuklu Tevfik Tepebaşı, Ferhat Bülent Özer, Ahmet Doğan, Atilla Öz ve Lütfi Timurbanga katıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Mustafa Timurbanga ise firari konumunda olduğu belirtildi. 

Duruşmada L blok dosyasından da Tevfik Tepebaşı hakkında tutuklama kararı çıkartılarak 24 Nisan 2024 tarihine ertelenmesine karar verildi.

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

ÖLEN İNŞAAT MÜHENDİSİ SUÇLANDI!

Ebrar Sitesi, Tevfik Tepebaşı tarafından kuruşduğu ancak damadı Ahmet Doğan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Zirve Yapı Kooperatifi tarafından inşa edilmişti.

Tepebaşı'nın ifadesine göre Ebrar Sitesi 15’ten fazla denetimden geçti. Tepebaşı, mahkemede belediye yetkililerinin de sorumlu olduğunu belirtti. Diğer sanıklar da inşaattan anlamadıklarını anlatırken, hayatta olmayan inşaat mühendisi Murat Gitmiş’in sorumlu olduğunu öne sürdü.

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

ZEMİN VE TEMEL ETÜDÜ RAPORUNA UYGUN YAPILMADI!

Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyetinin raporunda yer alan ifadelere göre sanık Lütfi Timurbanga, Ferhat Bülent Özer, Nebi Koska ve Ahmet Doğan’ın yapı sahibi sıfatıyla kusurlu olduğu belirlendi.

Bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda yapılan binanın zemin etüt raporunun yapının yapıldığı tarihte yürürlükte olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Zemin ve Temel Etüdü Raporu Genel formatına göre uygun olarak hazırlanmadığını ifade etti. 

İddianameden öne çıkanlar ise şu şekilde: "Şüphelilerin meydana gelecek bir depremde binanın yıkılmaması için bina yapımını mevcut mevzuata uygun yapmamaları ve olası bir depremde yıkılmasına neden olacak şekilde bilirkişi raporunda yer aldığı üzere eksik şekilde yapmışlardır. '' ifadelerine yer verildi.

Ebrar Sitesi B Blok davasında bilirkişi raporu paylaşıldı...

Kahramanmaraş depremiyle ilgili kan donduran detay! Aylar sonra ortaya çıktı!

Geri Dön