27 / 04 / 2024

147 okulun alt kısmına otopark yapılması onaylandı!

147 okulun alt kısmına otopark yapılması onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Valiliği'nin yaptığı çalışmaya göre 147 okulun alt kısım ve bahçelerine otopark yapılması benimsendi...



Güngören'deki 50. Yıl Ahmet Merter İlköğretim Okulu'ndaki 'otopark' skandalında ilginç bir ayrıntı daha. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Valiliği'nin yaptığı çalışmaya göre 147 okulun alt kısım ve bahçelerine otopark yapılması benimsendi.

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, bu kararın öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye sokabileceğini belirterek 'Okul altına yapılan otopark nedeniyle hem öğrencilerin güvenliği tehlikeye girer hem de gürültü kirliliği yaşanır. En önemli sorun ise araçlardan çıkacak egzoz gazları öğrencileri zehirleyebilir' dedi.

GÖZLE SAĞLAM RAPORU:   Öte yandan İmar Komisyonu üyelerinin söz konusu okulu sadece gözle incelenip, 'Yıkılmasına gerek yok tehlike arz etmiyor ' şeklinde rapor hazırladığı ortaya çıktı. Karşı şerh koyan CHP'li üyelerden Orhan Yüceer 'Biz okula gittik, yüzeysel olarak inceledik. Okulun taşıyıcı sisteminin üniversite tarafından incelenmesini önerdik. Ancak kabul görmedi bizde rapora şerh koyduk' dedi.
Akşam/Ercan SARIKAYA


Geri Dön