Mortgage

1.49 faizli konut kredisi verilecek mi? Resmi açıklama geldi!

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler 1.49 faizli konut kredisi ile ilgili detayları merak ederken, söz konusu kredi ile ilgili de resmi açıklama geldi. Peki 1.49 faizli konut kredisi verilecek mi? İşte o açıklama….

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatacağına dair haberler gündeme bomba gibi düşerken, pek çok kişi de söz konusu kredi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. 

1.49 FAİZLİ KONUT KREDİSİ Mİ GELİYOR?

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatmayı planladığına dair haberler yeni bir konut sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırırken, bankaların konuyla ilgili faiz oranlarının üzerinde çalıştı ile ilgili iddialar ortaya atıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre kamu bankalarının ilk defa konut alacaklara aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla kredi imkanı sağlayacağı ve söz konusu bu kampanyanın da Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları tarafından sunulacağı iddia edilenler arasındaydı.

ORTALAMA KONUT KREDİSİNİN NEREDEYSE YARISI KADAR 

Gündeme bomba gibi düşen bu haberlerde ortalama konut kredisi faizlerinin üzde 3,6 olduğu, düşük faizli kredi kampanyası ile bu oranın neredeyse yarısı kadar düşük bir faiz oranı ile kredi verileceği kaydedildi.

YENİ EVLİ OLMA ŞARTI ARANACAĞI DA YER ALAN İDDİALAR ARASINDAYDI

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan düşük faizli konut kredisi kampanyasından daha önce hiç konut sahibi olmamış yeni evli çiftlerin yararlanacağı da yer alan iddialar arasındaydı. Buna göre öncelikli hedef bu gruplar olacaktı.

Ayrıca, daha önce konutu olan fakat 6 ay önce evini satmış olanların da kampanyadan faydalanabileceği iddia edildi.

Konuya bahis haberlerde, 1 milyon Türk Lirası konut kredisi kullanan bir kişinin, aylık 17 bin 900 Türk Lirası taksit ödeyerek konut sahibi olabileceği; eğer kampanyadan yararlanmaz ise aynı kredi için aylık ödemesi gereken tutarın 36 bin 500 Türk Lirası’nı bulacağı örneği veriliyordu.

Bununla beraber faizi düşük olacak kredilerin vadesinin uzun olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyordu

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ İÇİN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi vereceği şeklinde sosyal medyada dolaşan bu haberleri Sabahcomtr resmi kaynaklara sordu. Resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre böyle bir çalışma yok.

 

Pearl Of İstanbul Güzelce Marina projesi için 173 bin metrekarelik deniz alanı doldurulacak!

Kiracılara ev sahiplerinden eksik kiralar için ödeme emri geldiyse dikkat! Ödemeyen tahliye ediliyor! 

İstanbul'da en çok konut Mart ayında satıldı! Ev almak isteyenlerin çoğu Avrupa Yakası'na yöneldi