29 / 04 / 2024

15 AVM Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'ni kurdu

15 AVM Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'ni kurdu

Alışveriş merkezleri, sektörde yaşanan sıkıntıları güçbirliği oluşturarak çözmek amacıyla Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'ni (AYD) kuruyor.



Perakende markalarının hedefi haline gelen alışveriş merkezleri, sektörde yaşanan sıkıntıları güçbirliği oluşturarak çözmek amacıyla Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'ni (AYD) kuruyor.

Aralarında Türkiye'nin en büyüklerinin de bulunduğu 15 alışveriş merkezi (AVM) yatırımcısının kurucu üye olduğu AYD'nin kuruluş çalışmalarının aralık ayı sonuna kadar tamamlanması ve üye sayısının da artması bekleniyor. AYD'nin tanıtım toplantısında konuşan ve şu anda girişim komitesinin geçici dönem başkanlığını yürüten Krea Gayrimenkul CEO'su Hakan Kodal, "Sorun tek başına kira ve AVM sayısı değil. Organize perakende sektöründeki sorunlar hepimizin sorunu. Derneğimiz diğer sektör derneklerle işbirliği içerisinde kısa değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir çözümler getirmek istiyor" dedi.

Sektör olarak içinde bulunulan dönemin işbirliği ve pozitif mesajlar verme dönemi olarak tanımlayan Kodal şunları söyledi: "AVM'lerin kendi içlerinde sorunları olabilir. Ama bu sorunlar diğer sektörlerden daha fazla değil. Bugüne kadar hep kepenk kapatma gibi olumsuz konular gündeme geldi. Bu mesajlar yabancı yatırımcı açısından Türkiye'nin imajını zedeliyor. Önümüzdeki dönemin daha sağlıklı geçmesini istiyoruz. Bu nedenle kurduğumuz derneğin amacı sorunları sümen altı etmek ya da pazarlık yapmak değil. Hepimiz aynı gemideyiz."

Kodal, böyle bir dernek fikrinin son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olmadığını, öncesinde de bu yönde bir fikir olduğunu hatırlatarak, "Amacımız gündemde olan kira konuları ile ilgili olarak pazarlık yapmak falan değil. Bu konuları her AVM kendi çözmeli. " dedi.

AYD'nin kurucu üyeleri

Acteeum, Cenor Group, Corio, Dati Yatırım, Doğuş-GE, Ece, Eroğlu Yapı, Eczacıbaşı İş Yatırım, İş GYO, Krea, Metro Asset Managament, Multi Turkmall, Taurus, Redevco, Tepe Emlak.

Yatırım 50 milyar doları bulur

ALIŞVERİŞ merkezlerinde bugüne kadar yapılan toplam yatırımın 30 milyar dolara ulaştığını belirten Hakan Kodal, bu sayının üç yıl içinde yeni açılacaklarla birlikte 50 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Hürriyet

Geri Dön