29 / 04 / 2024

1/5 binlik imar planı 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

1/5 binlik imar planı 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, istihdam çağrısına destek verdiğini belirtti. Ekinci 1/5 binlik imar planının onaylanması halinde sektörün en az 10 bin kişiyi istihdam sağlanacağını söyledi.



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına katkıda bulunmak için 1/5 binlik imar planının onaylanması halinde sektörün en az 10 bin kişiyi istihdam Nesim Ekinci edebileceğini söyledi. Milli istihdam seferberliği projesine inşaat sektörü olarak destek olmak istediklerini belirten Ekinci, projelerin önünde engel olarak duran 5 binlik planların onaylanmasının önemine dikkat çekti. Ekinci, "Kentimizde ticari gelişim sağlanamamaktadır. Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurt dışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, istihdamın desteklenmesi için arsa sıkıntısının çözülmesi gerekir" dedi İnşaatın Mersin ekonomisine lokomotif olmayı sürdürdüğünü vurgulayan Ekinci, şöyle devam etti: "Büyük ölçüde ulusal sermayeye dayanan sektörümüzün 200'den fazla alt sektörle girdi-çıktı ilişkisinde olması nedeniyle istihdam kapasitesi çok yüksektir. 


Ancak bu sektöre hizmet veren bizlerin önümüzdeki en büyük sıkıntı, 5 binlik planların 9 yıldır onaylanmamasıdır. Ne yazık ki Mersin dışında hiçbir kentte 5 binlik planlar bu kadar beklenmedi. İnşaat sektörünü ciddi anlamda mağdur eden, yatırımcıların ve şehrin önünü tıkayan, kent ekonomisinin büyümesine engelleyen bu plan artık meclisten geçmelidir." 



Posta




Geri Dön