Genel

1.5 dolara satılık mağaza!

Woolworths 100 yıllık bir firma. 800'ü aşkın şubesi var ve 25 bin kişi çalışıyor.

Ancak satışların düşmesi ardından şirket batma tehlikesiyle karşı karşıya.

Britanyalı mağaza zinciri Woolworths, iflastan kurtulmak için mağazalarını 1 sterline (1.5 dolar) satacak. Tabii 500 milyar dolarlık borçla

Bir buçuk dolara mağaza satın almak ister misiniz? Britanya'da bir mağaza zinciri, zarar eden şubelerini borçlarının üstlenilmesi karşılığında bir buçuk dolara satmayı planlıyor. Krizin resesyona ittiği ekonomilerden Britanya'da perakende sektörü zor durumda. Satış teklifini yapan Woolworths yaklaşık yüz yıllık bir firma. 800'ü aşkın şubesi var ve 25 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak ekonomik kriz nedeniyle satışların düşmesi ardından şirket batma tehlikesiyle karşı karşıya. Woolworths yöneticileri iflastan kurtulmak için zarar eden mağazalarını bir sterline, yani bir buçuk dolar gibi nominal bir fiyata elden çıkarmak istiyor.

Herkese indirim
Fakat mağazaları satın alan şirket Wollworths'ün yaklaşık yarım milyar dolar civarındaki borçlarını da üstlenmek zorunda kalacak. Sıkıntıya giren tek mağaza zinciri Woolworths değil. Diğer mağazalar da benzer bir akibeti engellemek için noel dönemini beklemeden indirime erken gidiyorlar. Geçen yılların bu dönemiyle kıyaslandığında, perakende sektörde ciddi bir daralma göze çarpıyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Britanya'da da insanlar artık daha az harcıyor.

Noel için KDV iniyor
Küresel krizin olumsuz etkilerinin hissedildiği Britanya'da yılın en çok para harcandığı dönemi olan Noel öncesi satışların durgun geçmesi üzerine harekete geçen Gordon Brown hükümetinin KDV oranını indirime gideceği bildirildi. The Observer gazetesine göre, İngiliz hükümeti, Noel öncesi halkı alıverişi yapmaya teşvik amacıyla KDV oranında indirime girecek.
Gazete, halen yüzde 17.5 olan KDV oranındaki indirimin en az bir yıl için olacağını, iki yıl sürmesinin olasılığının da bulunduğunu kaydetti. İndirim oranının henüz bilinmemekle birlikte KDV'nin yüzde 15'e kadar düşürüleceği spekülasyonlarının bulunduğunu belirten gazete, bu yöndeki bir indirimin hükümete yılda 12.5 milyar sterline mal olacağına dikkat çekti. Radikal