Genel

15 Mayıs 2023 tatil mi? 15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi?

15 Mayıs tatil olacak mı olmayacak mı sorusu seçimlere az bir zaman kala vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşecek olan seçimlerden sonra 15 Mayıs Pazartesi günü tatil mi sorusu gündeme gelmeye başladı

15 Mayıs tatil mi, 15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? soruları, 14 Mayıs genel seçimlerinden sonra merak edilmeye başlandı. Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşecek olan seçimlerden sonra 15 Mayıs Pazartesi günü tatil mi sorusu gündeme gelmeye başladı.

Peki, “15 Mayıs 2023 tatil mi? 15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi?” İşte, o yanıtlar…

15 MAYIS TATİL Mİ?

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerden sonra okulların hazır hale getirilmesi amacı ile MEB'e bağlı tüm eğitim kurumları, 1 Nisan Pazartesi günü tatil edilmişti. Aynı uygulamanın bu sene de gerçekleşmesi beklenmektedir. Oy kullanma okullarda gerçekleşeceği için 15 Mayıs 2023 okulların tatil edilmesi bekleniyor.

2023 YSK YURT İÇİ SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sandık sorgulama işlemini kolay bir şekilde yapmak istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz. Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken bir hizmet adı bulunmaktadır. Bu hizmet adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Tarayıcınızın hemen adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime ya da kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan hemen sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayıp da ulaşabilme durumunuz vardır.

Vatandaşlar hizmet bağlantısına tıkladığı zaman ise yurt içi seçmen kaydı bulunuyor ise sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgileri hemen göreceklerdir.

- T.C. Kimlik Numarası kısmı,

- Ad kısmı,

- Soyad kısmı,

- İl kısmı,

- İlçe kısmı,

- Muhtarlık Adı kısmı yer alır,

- Engellilik Durumunuz bu görme veya ortopedik olabilir.

Seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri yer alacaktır. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda tek tek görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme de kolaylıkla görülecektir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okumanız gerekir. Bu işlemleri takip ettikten sonra da “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” düğmesini kullanabilirsiniz.