29 / 04 / 2024

15 milyon TL'lik villası için 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor!

15 milyon TL'lik villası için 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor!

İzmir'de yaşayan Şeniz Bentürk isimli vatandaş, iş insanı akrabasına verdiği vekaletname ile Çeşme’deki villanın habersizce satıldığını öğrendi. Bentürk villasını geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor.



İzmir Çeşme'de bulunan  15 milyon liralık tripleks villa akrabalar arasında savaşa neden oldu. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; 50 yaşındaki Şeniz Akkaya Bentürk 15 yıl önce ortağı olduğu şirketin işlerini hızlandırmak adına akrabası Pınar Görücüoğlu'na vekalet verdi. Bentürk'ün üzerine olan Çeşme Yıldızburnu'ndaki 15 milyon lira değerindeki tripleks villa, Görücüoğlu tarafından şirketlerinde çalışan Abdulkadir Beşpinar isimli kamyon şoförünün üzerine yapıldı. Bir hafta sonra aynı villa Beşbinar tarafından Pınar Görücüoğlu'nun üzerine geçirildi. Pınar Görücüoğlu kısa bir süre sonra da villayı erkek kardeşi işadamı İbrahim Görücüoğlu'na devretti.

HABERSİZ DEVİR 

Bentürk, habersizce vekaletnameyle yapılan satış üzerine Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ünlü iş insanı İbrahim Görücüoğlu ile kardeşi Pınar Görücüoğlu'na 7 yıl önce dava açtı. Dava devam ederken bu süreçte Bentürk'ün iddiasına göre kuzenleri tarafından kaçırılarak baskı ile davadan vazgeçmesi sağlandı. Eşi İlhan Bentürk tarafından İstanbul'da bulunan talihsiz kadın  Hasan Paşa Polis Merkezi'ne başvurdu. Bentürk kendisini kaçıranlar hakkında şikayetçi oldu. Bentürk şikayetinde tehdit ile tecrit altındayken büyük korku yaşayarak davadan feragat ettiğini dile getirdi. 

BU HİLELİ SATIŞ 

Bentürk şiakeyetinde "8 yıl önce vefat eden Ayhan Nakliyat'ın sahibi Orhan Görücüoğlu'nun dayısının kızıyım. 2000 krizinde her biri 25 gram ağırlığındaki 62 burma bileziğimi iflas eden firmanın kurtulması için Orhan beye vermiştim. Ayrıca Koyundere ve Egekent'teki arazileri satıp parasını Orhan Bey'e verdim. Bu paraların karşılığında beni şirket ortağı yaptılar. Ayrıca Çeşme Ilıca'daki 2 milyon dolar (15 milyon lira) değerindeki tripleks villayı üzerime yaptılar. O dönem villa hacizliydi. Sol bacağım zaman zaman ağrı yaptığı için Çeşme'ye şirket işleri için sürekli gidip gelemiyordum. Bu nedenle benden şirket işlerinin hızlı halledilebilmesi için rahmetli Orhan Görücüoğlu'nun kızı Pınar Görücüoğlu vekaletname çıkarmıştı. Bu vekaletle haberim olmadan villayı kamyon şoförü Beşpinar'ın üzerine geçirmişler. Bu satış karşılığında bir kuruş para almadılar. Abdulkadir Bey de satarken para almadığını mahkemede söyledi. Bu hileli bir satış. Feragat davası da sürüyor. Yerel mahkeme aleyhimize verilen kararı Yargıtay bozdu"ifadelerine yer verdi. 

Hakkındaki iddialarla ilgili konuşan işadamı İbrahim Görücüoğlu ise, "Babam zor günlerindeyken bu evi akrabamızın üzerine yapmıştı. Bu ev baba yadigarı bir ev. Ev zaten bizimdi. İddialar doğru değil" şeklinde konuştu.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!


Geri Dön