Ekonomi

15 Ocak 2023 evde bakım maaşı yatan iller! 15 Ocak evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı yattı mı, 15 Ocak evde bakım maaşı yattı mı, Evde bakım maaşı bugün yattı mı? sorularının merak edilen yanıtları!2022 yılında 3

2023 YENİ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı zam oranı geçtiğimiz gün belli oldu. 2022 yılında 3.336 TL olarak ödenen evde bakım desteği ya da maaşı 2023 yılındaki yeni tutarı 4.337 TL’ye yükseldi.

İşte evde bakım maaşına dair merak edilenler…

EVDE BAKIM AYLIĞI HANGİ TARİHLERDE ÖDENİYOR?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA!

Evde bakım parası yatan iller sorgulamanın nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. Evde Bakım aylığı ödemeleri E-Devlet sistemi üzerinden araştırılıyor. T.C kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanıp, giriş yapılan sistemde bulunan arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Daha sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili ayrıntılar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detayları görebilirsiniz.

SMS ile evde bakım parası sorgulama yöntemi de bulunmaktadır. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler.

15 OCAK 2023 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ