Ekonomi

150 bin lira faizsiz kredinin detayları netleşiyor! Yaş sınırı olacak

Yeni evlenecekler merakla 150 bin TL evlilik kredisinin ne zaman çıkacağını bekliyor. Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları netleşirken yaş sınırı da koyulacağı ifade ediliyor. İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu 150 bin TL evlilik kredisi ve Aile ve Gençlik Bankası'yla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. AK Parti grubu, yasa teklifinin taslak metnini oluşturdu. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta içerisinde TBMM gündemine taşınması ve hızla yasalaştırılması gündemde. Peki “150 bin TL evlilik kredisi şartları! Faizsiz evlilik kredisi yaş sınırı belli oldu mu?” İşte 150 bin TL evlilik kredisine dair yapılan son detaylar ve gelişmeler…

150 BİN LİRALIK FAİZSİZ KREDİ ŞARTLARI
Yeni evlenecek gençlere 150 bin liralık kredi faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak sağlanacak. Bu şekilde gençler, ev kurma endişesi olmadan rahat bir şekilde yuva kurabilecek. Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerinden oluşacak ve fon gibi çalışmalarını devam ettirecek. 

Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aile ile ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek. Bankanın ayrı bir bina ya da personeli olmayacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü bu fona aktarılacak. İhtiyaca bakılarak da aktarılan pay yükseltilecek.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNDE ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ OLACAK
Sabah'ta yer alan habere göre; yasanın çıkmasından sonra uygulama ilk olarak depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlanacak. Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline dağıtılacak. İlk etapta, 150 bin lira kredi verilecek. Bu miktar ise her yıl artacak.

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI BELLİ OLDU MU?
Bu krediden faydalanacaklar için yaş sınırı da getirilecek. Yaşla ilgili çalışmalar hala devam ediyor. Faizsiz evlilik kredisi için üzerinde durulan yaş sınırı ise 26 ile 28 arasıdır.