27 / 04 / 2024

150 bin TL değerinde faizsiz kredi sunuldu! Bu şartları karşılamayanlar başvuru yapamayacak

150 bin TL değerinde faizsiz kredi sunuldu! Bu şartları karşılamayanlar başvuru yapamayacak

Yeni evlenen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisine ilişkin detaylar gündemde. Başvuru tarihi, yaş sınırı, kimlerin yararlanabileceği ve kredinin başlama tarihi gibi soruların cevapları konuşuluyor. İşte Erdoğan'ın gündeme getirdiği evlilik kredisiyle ilgili tüm bilgiler…



Enflasyonun artışı evlilik kurumunu da yakından etkiledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç tüketimi dengelemek ve cari açığı kontrol altına almak için bir dizi tedbir aldı. Bu tedbirler sonucunda kredi olanakları daraltıldı. Bu durum, yeni evlenecek çiftleri maddi açıdan zorluyor ve "Evlilik masraflarımızı nasıl karşılayacağız?" sorusunu gündeme getiriyor.

Yeni evlenen çiftlere özel kredi desteği

Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenen çiftlere yönelik bir müjdeyi tekrar gündeme getirdi. Erdoğan'ın açıklamalarına göre "Aile ve Gençlik Bankası" çalışmaları ve yakın zamanda Meclis'e sunulacak. Bu banka aracılığıyla yeni evli çiftlere faizsiz kredi fırsatı sağlanacak. İlk etapta bu uygulama deprem bölgelerindeki çiftler için pilot proje olarak hayata geçirilecek.

5 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere sunulacak evlilik kredisi hakkında bilgilendirme yapmıştı. Kredinin ayrıntılarına dair bir süredir konuşulduğunu belirten Erdoğan, yakın zamanda bu konudaki detayların açıklanacağını ifade etmişti.

 150 bin TL değerinde faizsiz kredi sunuldu! Bu şartları karşılamayanlar başvuru yapamayacak

Kredi neleri kapsıyor?

Söz konusu olan kredi, yeni evlenen çiftler için tasarlanmış olup baştan sona bir evin inşa edilmesini destekleyecek 150 bin lira değerindedir. Kredi, evlenen çiftlerin enflasyonun olumsuz etkilerinden korunmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu özel kredi faizsiz bir şekilde sunulacaktır ve toplamda 4 yıl, yani 48 ay vade ile geri ödenecektir. Bu finansal destek yeni kurulan Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sunulacaktır.

Kredi ne zaman verilecek?

Erdoğan'ın açıkladığı kredi detayları Cumhur İttifakı'nın milletvekillerinin yapacağı çalışmalarla netleşecek. Meclis'te sunulacak olan yasa tasarısının kabulü sonrasında, yeni evlenen çiftler için bu kredinin bir rahatlama sağlaması umuluyor. Aynı zamanda kredinin kötüye kullanımını engellemek için yaş kısıtlamasının da getirilmesi de bekleniyor.

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi!

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön