Kent Haberleri

150 bin TL faizsiz evlilik kredi desteğini hangi banka verecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi kapsamında yeni evleneceklere faizsiz 150 bin lira değerinde evlilik kredisi imkanı sağlanacağını kaydetti. İşte detaylar...Yapılan açıklamadan sonra faizsiz evlilik kredisi koşulları ve başvuru tarihleri gündemde yer almaya başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi kapsamında yeni evlenecek vatandaşlara faizsiz 150 bin lira değerinde evlilik kredisi imkanı sağlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamadan sonra faizsiz evlilik kredisi koşulları ve başvuru tarihleri gündemde yer almaya başlandı. 

Peki, 150 bin TL faizsiz evlilik kredi desteğini hangi banka verecek? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...
 

Hürriyet'te yer alan detaylara göre yeni evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. 

Evlilik kredisi başvuru koşulları ve yaş sınırının olup olmadığı merak konusu olurken, geri ödeme ve taksit koşulları belli oldu. 

EVLİL KREDİSİNİ HANGİ BANKA VERECEK?

Söz konusu evlilik kredisinin finansmanı kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacağı açıklandı. 

EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 senesi geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceklerini belirtti.

Öte yandan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetlerinde destekleneceğini bildirdi.

KREDİ İÇİN KAYNAK "AİLE VE GENÇLİK BANKASI"

Evlilik kredisinin kaynağını yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankasından sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sunacak.

Banka para kaynağını ise Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan sağlayacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal yardımlarda kullanılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verilecek" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

VADESİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti seçim beyannamesinde belli olan evlilik kredisi başvuru tarihine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Dünyaca ünlü ekonomist resmen açıkladı! Gümüş alın! 

Emtia piyasasında düşüş sürüyor, satış bakısı engellenmiyor! Altın, gümüş, buğday, mısır... Bir bir sıralandı!