23 / 12 / 2024

150 bin TL'nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

150 bin TL'nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

Merkez Bankası'nın yeni kararı kapsamında mevduat faizlerinde artış devam ediyor. Buna göre, Türk Lirası'na sahip olan vatandaşlar ve bankalarda parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için önemli bir gelişme kaydedildi. 



Merkez Bankası, bankaların zorunlu karşılıklarının bir kısmını bloke ederek, 1 aya kadar vadeli mevduatlara faiz uygulanmasını kararlaştırdığı kaydedildi. Merkez Bankası, yerel para biriminin değerini desteklemek ve vatandaşları Türk Lirası cinsinden yatırıma teşvik etmek istiyor. Merkez Bankası'nın aldığı bu karar ile birlikte özellikle Türk Lirası mevduatına sahip olan vatandaşlar için yeni yatırım fırsatları anlamına geliyor. Yükselen faiz oranları, birikimlerini Türk Lirası cinsinden değerlendirmek isteyenler için daha cazip bir durum olarak kaydedildi. 

Bankaların Güncel Mevduat Faiz Oranları.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre, Bu yeni düzenleme ile beraber, Türk Lirası mevduat faiz oranlarındaki değişiklikler şu şekilde gerçekleşti:

Akbank, senelik  yüzde 49,00 faiz oranı sunarak net getirisi 17.600 Türk Lirası, vade sonu ödemesi ise 167.600 Türk Lirası oldu.

Odea Bank, yüzde 49,50 faiz oranı ile net getirisi 17.779 Türk Lirası, vade sonu ödemesi 167.779 Türk Lirası'na kadar çıktı.

ON Dijital, yüzde 50,00 faiz oranı sunarak, net getirisi 17.959 Türk Lirası, vade sonu ödemesi 167.959 Türk Lirası olarak belirlendi.

DenizBank, yüzde 52,00 faiz oranı ile piyasadaki en yüksek getiriyi sunan bankalardan biri oldu. Net getirisi 18.677 Türk Lirası, vade sonu ödemesi 168.677 Türk Lirası.

Aktif Bank, yüzde 48,00 faiz oranı ile net getirisi 17.241 Türk Lirası, vade sonu ödemesi 167.241 Türk Lirası olarak gerçekleşti.

ING Bank, yüzde 45,00 faiz oranı sunarak, net getirisi 16.163 Türk Lirası, vade sonu ödemesi 166.163 Türk Lirası olarak gerçekleşti.

150 bin TL nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

Mevduat faizi, bankaların müşterilerinin yatırdıkları paralar için ödedikleri getiri oranıdır. Başka bir deyişle, bir kişi parasını bankada belirli bir süre boyunca mevduat hesabında tuttuğunda, banka bu parayı kullanma karşılığında müşterisine belirli bir faiz ödemesi yapar.

Mevduat faizi, genellikle senelik yüzde (%) olarak ifade edilir ve yatırılan paranın ne kadar süre bankada tutulduğuna bağlı olarak müşteriye ödenir. Mevduat faizi, hesap türüne (vadesiz mevduat, vadeli mevduat, e-mevduat gibi), mevduatın tutulduğu süreye, bankanın belirlediği faiz politikalarına ve ekonomik koşullara göre değişiklik gösterebilir. Vadeli mevduat hesaplarında, para belirlenen vade süresi boyunca çekilemez; bu süre sonunda müşteri hem anaparasını hem de biriken faiz tutarını alır. Vadesiz mevduat hesaplarında ise herhangi bir süre sınırlaması olmadan para çekilebilir, fakat bu hesaplar genellikle vadeli mevduatlara göre daha düşük faiz oranları sunar.

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Krediyle ev almak hayal oluyor!

Dev bankadan flaş altın tahmini geldi: Tarih vererek o rakamı açıkladı!

Banka banka emekli maaş promosyonları! Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Bankalarda faiz yarışı kızıştı! Bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön