27 / 04 / 2024

1512 Sayılı Noterlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

1512 Sayılı Noterlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

1512 Sayılı Noterlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında şehit yakınlarının ve gazilerin noterlerde gerçekleştirdikleri işlemlerden ücret alınmaması amaçlanıyor.



1512 Sayılı Noterlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kapsamında, şehit yakınlarının ve gazilerin noterlerde gerçekleştirdikleri işlemlerden ücret alınmaması amaçlanıyor.

GENEL GEREKÇE
Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bu ülke için canlarını ortaya koyan kahramanlardir. Yapmış oldukları fedakarlıklar ve ödedikleri bedeller hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Bu nedenle şehitlerimizin emaneti olan şehit yakınları ile gazilerin ülkemizde en iyi koşullarda: yaşamasını sağlamak her konuda pozitif ayrımcılık yapmak görevimizdir. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin noterde yapacakları işlemlerden de herhangi bir ücret almamak işte bu pozitif ayrımcılığın bir gereğidir. 

MADDE GEREKÇELERİ 
MADDE 1- Bu madde ile şehit yakınları ve gazilerin noterde yapacakları işlemler için ücret ödememeleri amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

1512 SAYILI NOTERLİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1- 18/01/1972 tarih ve 1512 Sayılı Noterlik Kanununun 112 nci maddesine aşağıdaki fikra eklenmiştir "Şehit yakınlarının ve Gazilerin Noterde yaptıkları işlemlerden ücret alınmaz." 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.


Geri Dön