Kent Haberleri

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Bu kapsamda Türkiye'deki 18-25 yaş arasındaki tüm gençler ücretsiz "Müzekart GNS" tan faydalanacak.

İşte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın konuya ilişkin açıklaması...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gençler, Müzekart GNS bu yıl da ücretsiz olarak hizmetinizde" dedi. Bakan Bak, "Genç Ne Sever Platformu" ile gençlerin gönüllerinden geçenleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini aktardı.

Söz konusu fırsattan faydalanmak isteyen 18-25 yaş arası gençler, "muzekartgns.com" adresi üzerinden başvuru yaparak dijital kartlarını oluşturacak ve Türkiye genelindeki 300'den fazla müze ve ören yerini tekrar ücretsiz görme imkanına erişecek.

KİMLER MÜZEKART ALABİLİR?

18-25 yaş arasında olan (18 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış kişiler) ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler başvurularını gerçekleştirebilir. 

MÜZEKART ÜCRETLİ Mİ?

Müzekart GNS, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 18-25 yaş arasındaki gençlere hediyesi olup ücretsiz olurken, diğer vatandaşlara ise ücretli olacak.

MÜZEKART ÇIKARMAK İÇİN NE GEREKLİ?

MüzeKart sahibi olmak için kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgesi ile bir adet vesikalık fotoğraf yanınıza alarak kart basım istasyonlarına ve satış noktalarına başvuruda bulunmanız gerekiyor.

MÜZEKART SINIRSIZ MI?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve örenyerini bir sene boyunca sınırsız ziyaret edere tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz.

MÜZEKART HER YERDE GEÇERLİ Mİ?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bütün müze ve ören yerlerini ücretsiz gezme imkânı sunan bir kart olarak kullanılıyor. Farklı çeşitleri bulunan bu kartın fiyatı da bu çeşitlere göre değişiyor.

MÜZEKARTI İKİ KİŞİ KULLANABİLİR Mİ?

Müze kartı, sadece bir kişi tarafından kullanılıyor. Yani, bir müze kartı tek bir kişinin giriş ücretini karşılar ve sadece bu kişi tarafından kullanılabilir. Fakat, bazı müzeler ve özel programlar, aynı kartın bir gün boyunca birden çok kişi için geçerli olmasına olanak sağlıyor.

Demir fiyatlarına büyük indirim! 1 ton inşaat demir fiyat listesi sil baştan değişti! 13 Temmuz 2023 demir fiyatları

Ankara Büyükşehir, 24 adet arsa, 2 dükkan ve 1 konutu satıyor! 

Rekor! Altın bilezik fiyatları fırladı! Hemen koşun, bakın! 13 Temmuz 2023 22-18 ve 14 ayar altın bilezik kaç TL?