İş Fırsatları

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.18 Temmuz 2023 Resmi Gazete'de Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında 50 sözleşmeli personel alacağına dair ilan yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı personel alımı detayları, başvuru tarihi ve meslek dağılımı gündemde yer aldı. 18 Temmuz 2023 Resmi Gazete'de Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında 50 sözleşmeli personel alacağına dair ilan yayımlandı. KPSS şartlı olan ilanın her meslek grubu için özel koşulları da yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı, merkez teşkilatında şoför olarak görevlendirilmek üzere 15 kişi istihdam edecek. Öte yandan günlük servis ve temizlik hizmetleri için 15, basit bakım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere de 20 kişilik alım gerçekleştiricek.

İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Değerlendirmede, KPSS B grubu puan sırası esas alınarak yapılacak. Başvuru için 2022 senesinde uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan en az 65 puan almış olmak gerekiyor.

Başvuru yapacak kişilerin son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

e-Devlet Dışişleri Bakanlığı-Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilecek başvurular, 14 Ağustos'ta başlayıp 28 Ağustos’ta tamamlanacak.

İşte başvurulara ilişkin diğer tüm istenen şartlar...

Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemek.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan, "Sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." amir hüküm gereği, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belge ibraz edilecektir.)

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak (sözleş

İlana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ibraz etmeleri gerekecektir).

Adaylar sadece bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği pozisyon için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla pozisyon için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

YouTube 2 yeni özelliği test ediyor!