Kent Haberleri

19 Mayıs Stadyumu Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacak!

İnşaat çalışmalan hakkında bilgi veren yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın Proje Müdür Yardımcısı Bünyamin Ayar, "Kaba yapı diye tabir elliğimiz betonarme imalatlarımız yüzde 95-96 seviyelerindeyiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'un Tekkeköy ilçesine yapılan 33 bin 19 kişilik stadyumun inşaatının yüzde 42'lik bölümü tamamlandı. 


İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın Proje Müdür Yardımcısı Bünyamin Ayar, "Kaba yapı diye tabir ettiğimiz betonarme imalatlarımız yüzde 95-96 seviyelerindeyiz. 


Bunun dışında içende mekanik ve elektrik tesisat, havalandırma işlemlerimiz devam ediyor. Bunlarda da yüzde 50-55 seviyelerine kadar geldik Stadın geneline baktığımızda da yüzde 42 seviyesindeyiz dedi. 


EURO 2020 STANDARTLARINA UYGUN 


Yapılan stadyumun "akıllı stat' kavramında olduğunu vurgulayan Ayar, "Akıllı stat kavramı, smart stadyum dedikleri, stadyumun içerisindeki tüm elektronik ve mekanik sistemler birbirine bağlantılıdır. Birbirlerini izliyorlar ve seyrediyorlar. Örneğin statta bir yangın çıktığı zaman, sulama sistemleri harekete geçiyor ve turnikeler kendilerini serbest bırakıyor. 


Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu Yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın proje Müdür Yardımcısı Bünyamin Ayar, Samsun 19 Mayıs stadyumunun inşaatının yüzde 42'lik bölümünün tamamlandığını, bittiğinde Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacağını söyledi Türkiye'de devam eden stadyumlarda buna benzer çalışmaların olduğunu biliyorum ama bizim stadyumumuzda bunlar var. Stadyumumuz, sahip olacağı elektrik sistemleri ile Türkiye'nin ilk akıllı stadı olacak- UEFA EURO 2020 standartlarının talep ettiği bütün güvenlik tedbirlerine cevap verebilen yüksek güvenlikli, seyirci konforu öncelikli olan bir stadyum oluyor" diye konuştu. 


Ekip