22 / 07 / 2024

19 Mayıs'ta Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro ücretsiz...

19 Mayıs'ta Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro ücretsiz...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı.




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile birlikte 29 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bakanlığa bağlı olan Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.

Ayrıca, YHT, anahat ve bölgesel trenlerde gençlere yüzde 15 indirim ve abonman kolaylığı da sağlanacak. Öte yandan, Türkiye’nin en önemli ulaşım modlarından birisinin demiryolları olduğunu özellikle ifade eden Bakan Uraloğlu, ülkenin geleceği olan gençlerin çok önemli bir bölümünün trenler ile seyahat etmeyi tercih etmekteler.

19 Mayıs ta Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro ücretsiz...

Yüksek Hızlı Tren’le yolculuk yapanların yüzde 19.8’ini gençlerin oluşturduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Bu kapsamda da gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli.” diye konuştu.

İstanbullular akbil yüklerken şok olacak! Fiyatlar değişti! İşte  Marmaray  ve metrobüste yeni ücretler...

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Marmaray, metrobüs, metro, otobüs 29 Ekim'de bedava mı? 29 Ekim ücretsiz toplu taşımalar! Dışarı çıkacaklar hemen bakın!


Geri Dön