28 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin, mühendislik ve inşaat sektörü alanında en saygın ve küresel yayınlarından biri olarak kabul edilen Amerika merkezli Engineering News Record (ENR) tarafından "Yılın projesi" ödülüne layık görüldüğü kaydedildi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin, hem mühendislik hem inşaat sektörü alanında en saygın küresel yayınlarından biri kabul edilen ABD merkezli ENR dergisi jürisinin bu ay gerçekleştirdiği genel değerlendirme sonucunda ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Jüri üyelerinin, tasarım ve inşaat zorlukları ile yerel topluluklara ve sektöre sağlanan faydalar, kalite, yenilikçilik ve güvenliğe bağlılık gibi kriterlere göre değerlendirme yaptığını belirten Uraloğlu, şunları söyledi:  "2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü, ENR tarafından ekim ayında da dünyanın en iyi mühendislik projelerinin seçildiğini ve 'Dünyanın En iyi Projeleri' yarışmasında da köprü ve tünel alanında  da birincilik ödülünü kazanmıştı. Buna göre Mayıs 2023'te çevresel ve sosyal alanda yürüttüğü çalışmaların yanı sıra döngüsel ekonomiye katkıları nedeniyle Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından düzenlenen 'Kamu Özel Sektör İşbirliği ve Altyapı Ödülleri' kapsamında da birincilik ödülüne layık görüldü. Köprü, şimdi de ENR tarafından 'Yılın projesi' ödülüne layık görüldü." diye konuştu. 

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

ÖDÜL TÖRENİ 19 ARALIK 2023'TE YAPILACAK

Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü sembolize ettiğini ve çok önemli bir proje olduğuna dikkati çekerek, 770'er metre yan açıklıkları ile köprünün uzunluğunun 3 bin 563 metre, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleri ile toplam geçiş uzunluğunun da 4 bin 608 metre olduğunu ifade etti.

"Yılın projesi" ödüllerinin 19 Aralık'ta çevrim içi yapılacak ödül töreni ile sahiplerine takdim edileceği kaydeden Sayın Uraloğlu, "Projemize gelen ödüller ülke olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Söz konusu ödülle birlikte köprü, bu yıl ENR'den iki farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." şeklinde konuştu. Bu arada, 1915 Çanakkale Köprüsü, 2021'de inşaatı esnasında ENR dergisinde 10 sayfalık özel bölümle yer almış, köprünün 318 metre yükseklikten çekilen fotoğraf karesi derginin kapağına taşınmıştı.

1915 Çanakkale Köprüsü Dünyanın en iyi projesi seçildi! 

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!


Geri Dön