Emlakta Nostalji

1930 yılında Arnavutköy'de 15 dönüm tarla 750 TL'den satılmış!

1930 yılında İstanbul Arnavutköy'de, Fenerli Hiristo Sokak'ta 15 dönümlük tarlanın 750 liradan satılacağı duyurulmuş.

1930 yılında İstanbul'da Defterdarlık ilanına göre, Fenerli Hiristo Sokak, Arnavutköy Boğaziçi bir tarafı Kosti Başalo tarlası, bir tarafı Nikalo Matos tarlası bir tarafı hacı Dimitrinin bağı ve dördüncü tarafı ise yol ile çevrilmiş, 15 dönüm tarla satılıkmış.

Tarlanın bedeli 750 lira olup, pazarlıkla satılacağı duyurulmuş. 

İstanbul'da Defterdarlık ilanına göre, Fenerli Hiristo Sokak, Arnavutköy Boğaziçi bir tarafı Kosti Başalo tarlası, bir taradı Nikalo Matos tarlası bir tarafı hacı Dimitrinin bağı ve dördüncü tarafı ise yol ile çevrilmiş, 15 dönüm tarla satılıkmış.

Söz konusu haber 8 Mayıs 1930 yılında 'Defterdarlık İlanı/Satılık Tarla'' başlığı ile Milliyet Gaazetesi'nde yer almış. İşte o ilan...

'Defterdarlık İlanı/Satılık Tarla'

İstanbul'da Defterdarlık ilanına göre, Fenerli Hiristo Sokak, Arnavutköy Boğaziçi bir tarafı Kosti Başalo tarlası, bir taradı Nikalo Matos tarlası bir tarafı hacı Dimitrinin bağı ve dördüncü tarafı ise yol ile çevrilmiş, 15 dönüm tarla satılıktır.

Bedeli defaten verilmek şartiyle tahmin edilen kıymeti (750) liradır. Satış muamelesi pazarlık suretiyle 20 Mayıs 930 salı günü saat 14:30 da Defterdarlıkta yapılacaktır. (H) 41

Kira kavgaları 1934 yılına da damga vurmuş! Kira bedelini ödemeyen kiracı kontratı yırtmış!

1934'te Teşvikiye'de bir apartman yüzde 25'i peşin kalanı 48 ay taksitle satılıkmış!