05 / 09 / 2024

1932'de Beyoğlu ve Kadıköy'e yapılacak yeni mezarlıklar için 40 bin TL'lik arsa arayışı!

1932'de Beyoğlu ve Kadıköy'e yapılacak yeni mezarlıklar için 40 bin TL'lik arsa arayışı!

1932 yılında Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü 40 bin lira bütçe ile İstanbul'da 3 farklı yerde mezarlık hayata geçirmeyi düşünmüş.  Bunun için ilk aşamada Kadıköy ve Beyoğlu'nda arsa arayışına başlamış.



1932 yılında da Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü İstanbul'da üç farklı yere mezarlık yapmayı düşünmüş. Bunun için 40 bin TL bütçe ayrılmış ve özellikle Kadıköy ve Beyoğlu'nda arsa yeri bakılmış.  Beyoğlu içn düşünülen mezarlık için Kağıthane tarafları daha uygun görülmüş.

Söz konusu haber 7 Haziran 1932'de Milliyet Gazetesi'nde ''Yeni mezarlıklar '' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 1932 de Beyoğlu ve Kadıköy e yapılacak yeni mezarlıklar için 40 bin TL lik arsa arayışı!

Yeni mezarlıklar

Yeni Belediye bütçesinde zarlıklar müdürlüğü faslı 40 lira olarak tesbit edilmiştir. Belediye İstanbulda üç asri mezarlık vücude getirmeğe karar vermiş ve bu para ile münasip arazi almak için tetkikathul Başlamıştır.

Mezarlıklar İstanbul Beyoğlu ve Kadıköy cihetinde yapılacaktır. Beyoğlu cihetinde bir mezarlığa ihtiyaç olduğu için bu tarafta evvela bir arza bulunacaktır. Bunun için Kağıthane sırtları münasip görülmektedir. Mezarlığın etrafma muntazam duvar çevrilecek ve içinde tarhlar vücuda getirilecektir.

1932'de Bankalar Caddesi'nden 55 bin liraya satın alınan bina kimsesizler yurdu olmuş!

1935 yılında Tarabya'da ilk beton yol denemesi!

1933'te Çakmakçılar'da vakfa ait eski okul 16 bin liraya satılıkmış!

Geri Dön