16 / 06 / 2024

1934'te sahipsiz arazilerin tapusu çıkarılmış!

1934'te sahipsiz arazilerin tapusu çıkarılmış!

1934 yılında sahipsiz araziler Belediyeye tarafından tespit edilerek, her bir arsa ve arazi için tek tek tapu çıkarılmış.



1934 yılında sahipsi arazilerle ilgili çalışma başlatımış. Buna göre sahipsiz, harman yeri, çayır, mera, koruluk, bataklık ve yıkılmıi  kale ve kulelerin metruk arsaların sahipleri belediyeye başvurarak tapu çıkartıtmamaları üzerine, Belediye bu arsaları tapuya tescil ettirmiş. Bu arsalar, hiç bir şekilde satılmayacak sadece şehir ve belededie ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacakmış. 

Söz konusu haber 30 Ekim 1944 yılında Milliyet Gazetesi'nde ''Sahipsiz arazi'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1934 te sahipsiz arazilerin tapusu çıkarılmış!

Sahipsiz arazi

Bunların belediyeler namına tapusu çıkarılacak

Dahiliye Vekaletinden Vilayete, belediye hududu içindeki sahipsiz arazi hakkında şu teblig gelmiştir:
Belediye kanununun 159'uncu maddesi hakkında sadır olan 17-5-934 tarih ve 808 sayılı Büyük Millet Meclisi kararında belediye sınırı içindeki sahipsiz arazi mahiyetinde olan Seyrangab, Harman yeri, çayır, mera, koroluk ve bataklık ve belediye marifetiyle deniz, nehir ve göllerden doldurulmuş olan yerlerin ve yıkılmış kale ve kulelerin metrûk arsaları mana ve şumul ile Belediyelerce tanınmış olduğundan şimdiye kadar bu kabil yerler üzerindeki hakkı tasarrufunu tapuya kaydettirmemiş olan belediyelerin bu haklarını tapuya tescil ettirmelerinin temini bu suretle tapusu yaptırılanların yerlerin ihtiyaçtan fazla bulunması mütaleası ile toptan veya ayrı ayrı satmak sureti le elden çıkarılması muvafrk olamaz. Buna göre şehrin ihtiyaçlarıma ve belediyelerin bu ihtiyaçları tatmin yolundaki vazifelerine mebni bu yerleri muhafaza ederek mahalli icaplara göre idare etmetke devamları hususu ile alakadar olunması ehem miyetle tebliğ olunur.

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941'de ev sahiplerinden kira artış oyunu! Mobilyalarla kiraları uçurdular...

Geri Dön