03 / 05 / 2024

1935'te 'İstanbul'da inşaat çalışmaları durdu' iddiası!

1935'te 'İstanbul'da inşaat çalışmaları durdu' iddiası!

1935 yılının sonlarına doğru İstanbul'da inşaat çalışmalarının durduğuna dair haberler gelmeye başlamış.  Peki 1935 yılında İstanbul'da inşaat durdu mu?



1935'te İstanbul'da inşaat çalışmaları durdurulduğna dair haberler yayılmış. Belediye, İstanbul için hazırlayacağı yeni planın hazır olana kadar inşaat çalışmalarının durdurulmasına karar verdiği ve bu çalışmalar bitene kadar inşaata hiç bir şekilde müsaade etmediği belirtilmiş.

YENİ YAPILAN EVLERİN YÜKSEKLİĞİ BELEDİYE RADARINDA

1935 yılında inşaatın tatil edildiğine dair çıkan haberlerin hepsinin asılsız olduğun açıklanmış. Belediye, inşaat çalışmaları kapsamında sadece yeni yapılan binaların yüksekliği ile alakadar olacakmış.

Söz konusu haber 4 Nisan 1935 yılında Milliyet Gazetesi'nde '' Yeni inşaata müsaade edilmiyor değil'' başlığı ile kaleme alınmış.

İşte o haber...

1935 te İstanbul da inşaat çalışmaları durdu iddiası!

Yeni inşaata müsaade edilmiyor değil
Son günlerde Istanbulda inşant durmuştur. Bunun sebebi belediyenin Is tanbul için hamakta olduğu yeni planım tatbikine kadar inşaata müsaade edilmiyeceği hakkındaki iddialar asılsızdır. 
Dün öğendiğinize göre, belediye inşaata müsaade etmektedir. Ve inşaatın tatil edildiği hakkındaki haberler de asılsızdır. Yalnız yeni ev ve apartmanların yüksekliği sokakların genişliği ile mütenasip olacaktır.

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

Geri Dön