19 / 05 / 2024

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936 yılında İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı 27 bin metrekarelik arsa daha satın alınarak ek bina yapılacakmış.



1936'da İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı bir bina daha yapılması için metrekaresi 25 kuruştan 27 bin metrekarelik arsa satın alınmış.

Söz konusu haber 20 Aralık 1936 yılında Yeniasır Gazetesi'nde  ''Dün 27 bin metrekarelik arsanın tapuus alındı'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1936 da İzmir de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

Dün 27 bin metrekarelik arsanın tapusu alındı

Maarif Vekaleti Izmir mın takasında Kız San'at enstitüsüne gösterilen büyük rağbeti nazarı itibara alarak Izmir'de modern bir enstitü binası inşasını muvafık bulmuştu.

Şehir meclisi, metre murabbai 25 kuruştan hesap edilmek üzere enstitüye bir arsa teminini muvafık bulmuş ve Kültürparka giden yol üzerinde 27,000 metre murabbalık bir arsa satın alınmıştır.

Bir formalite noksanı yüzünden bu arsanın istimlaki işi uzayıp duruyor ve ortaya bir vergi meselesi atılıyordu. Maarif vekaleti meseleye ciddi bir renk vererek istimlak işinin derhal ikmalini istenmiş ve dün sabah bu muamele tamamlanmıştır. Kız enstitüsü direktörü, Maarif vekaleti namına dün istimlak muamelesini imzalamış ve arsanın tapusunu almıştır.

Keyfiyet dün akşam vekalete telgrafia arzedilmiştir. Öğrendiğimize göre yeni sene bütçesinden ayrılacak tahsisatla derhal inşa işine geçilecektir. Yeni enstitü 1200 talebeyi istiap edecek şekilde olacaktır.

1936'da çimento vurgunculuğuna çözüm! 30 bin ton çimento ithal edilmiş!

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

Geri Dön