Emlakta Nostalji

1937 yılında İzmir'e bin adet göçmen konutu yapılmış!

1937 yılında İzmir'de Menemen başta olmak üzere Bergama ve Foça'nın da dahil olduğu toplam 6 ilçeye toplam bin kişilik göçmen evi yapılmış. 

1937 yılında göçmen sorununa çözüm olması için İzmir'de bin konutluk göçmen evleri yapılmı. İzmir'in önemli ilçeleri arasında yer alan, Memene, Foça, Seferihisar, Kemalpaşa, Urla olmak üzere toplam 6 ilçeye toplamda bin konutluk göçmen evinin yapılması planlanmış.

Söz konusu haber 10 Nisan 1937 yılında  Yeniasır Gazetesi'nde ''Bin göçmen evi inşasına hemen başlanıyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 

Vilayetimizde yapılacak göçmen evleri için her türlü hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu yıl inşa edilecek evier, kaza itibariyle şunlardır: Menemende Maltepe köyünde 41, Bergamanın Kınık nahiyesinde 20, Kemalpaşa'nın Yukarıkızılca ve Parsa köylerinde 21. Torbah'ın Kayas köyünde 32 tek, Ahmetli'de 156 tek, 32 çift, Havuz başı mevkiinde 54 tek, Taş Hasanbeyli mevkiinde 145 tek, 16 çift, Kuşadası, Kalamaki çiftliğinde 24 tek, Foça'nın Bağa 10 çift, rası mevkiinde 17 tek ve Dikili merkezinde 31 tek, Çandarı nahiyesinde 158 tek ve 36 çift, Çeşmenin Ovacık, çiftlik, Uzunkuyu ve Germiyan yalısı mevkilerinde 105 tek göç men evi inşa edilecektir. 937 yılı içinde 1000 göçmenin daha vilayetimizde yapılacak göç men evleri için her türlü hazırıklar tamamlanmıştır.

1937 yılı içinde 1000 göçmenin daha vilayetimiz dahilindemiştir. yerleştirilmeleri takarrür etmiş ve bunlar Seferihisar, Urla Menemen, Bergama, Foça ve Kemalpaşa kazalarına yerleştirileceklerdir. Şimdiden hazırlıklar yapılmaktadır.

Geçen sene vilayetimize getirilen göçmenlerin kısmı küllisi müstahsil vaziyete geçmiş ve sıhhi vaziyetleri umumiyet itibarilyle şayanı memnuniyet bir haldedir. 

Ikinci altı aylık yemeklik buğdaylar, Ziraat bankası deposundan kazalara gönderilmiş, göçmenlere tevziine yakında başlanacaktır. 

Pulluk, hayvan ve araba ihtiyaçları tespit edilmiş, pulluklar peyderpey gelerek kazalara gönderilmiş, hayvanat ile arabaların da yakında Ankaradan gönderileceği cihetle bunların da gelir gelmez derhal tevziatına başlanacaktır.

Antalya Green Leaf’ta 5 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatlarla! Teslimler Ocak 2025'te!

Şile Kabakoz Evleri 'nde lansman müşterilerine özel fırsat! 4+1'ler 32 milyon 500 TL'den başlıyor!

Ankara Seyir Konutları'nda teslimler beş ay sonra!