04 / 10 / 2024

1938 yılında belediye yıkılmak üzere olan binaların enkazlarını satmış!

1938 yılında belediye yıkılmak üzere olan binaların enkazlarını satmış!

1938 yılında belediye yıkılmak üzere olan binaları, yıkarak enkazlarını yıkım masrafı karşılığında sahiplerine sormadan sattığı ortaya çıkmış.




1938 yılında, yıkılmak üzere olan binaların enkazları  bu tarihe kadar bina sahiplerine tabligat yaptıktan sonra satılıyormuş. 

BELEDİYE TÜCCAR GİBİ ENKAZ SATAMAZ!

Konu Merkez Umuru Hukukiye Müdüriyetine iletilmiş ve belediyenin bir tüccar gibi enkazı satamayacağı ortaya çıkmış.

Söz konusu haber 2 Haziran 1938 yılında 'Yıkılacak binalar hakkında bir tahmim' başlığı ile Yenisabah Gazetesi'nde yer almış. İşte o haber...

1938 yılında belediye yıkılmak üzere olan binaların enkazlarını satmış!

Yıkılacak binalar hakkında bir tahmim

Yıkılmak üzere olan binalar şimdiye kadar alakadar belediye daireleri taarfından bina sahibine tebligat yapıldıktan sonra yıktırılmakta ve enkazı da satılarak masraf karşılığı alındıktan sonra mütebakisi sahibine verilmekte idi. 

Yeniköy Belediye şubesi böyle böyle bir maili inhidam bina meselesinde mütereddit kalmış ve yapılacak meseleyi merkezden sormuştur. 

Merkez Umuru hukukiye müdüriyeti tetkik ettikten sonra belediyenin bir tüccar gibi enkazı satamayacağı ve ancak bina sahibi tarafından yıktırılmayacağı takdirde yıktırılarak masrafı sahibinden tahsil edebileceği hakkıda bir karar vermiş. Bu karar dün bütün alakadarlara tebliğ edilmiştir.

1941 yılında İstanbul'da bina vergilerine son kez zam yapılmış!

1930 yılında Arnavutköy'de 15 dönüm tarla 750 TL'den satılmış!

1934'te Teşvikiye'de bir apartman yüzde 25'i peşin kalanı 48 ay taksitle satılıkmış!

Geri Dön