30 / 04 / 2024

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 



1938 yılında meydana gelen Sarınehrin taşması sonucu 1000 km kadar saha işgal edilmiş ve burada yaşayan 2 milyon kişi mahsur kalmış. 

Hankov'u ele geçirmek isteyen Japonlar, Hankov'u ele geçirmek için yeni bir girişimde bulunmuş ve Sarınehri geçemeye hazırlanmışlar. 

Söz konusu haber 30 Haziran 1938 yılında Akşam Gazetesi'nin manşetinde ''Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haberin ayrıntıları...

''Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı

Sanghay 29 (A.A.) - Hankov'dan alman resmi haberlerde Sarinehrin taşmış olan sularının halihazırda takriben 1000 kilometre kadar bir saha işgal etmiş olduğu ve bu tuğyandan iki milyon kişinin müteessir bulunduğu bildirilmektedir.

Tuğyana uğramış olan mintakaların garbinde Pekin'den ilerlemiş olan Japonlar halihazırda Hankov'u ele geçir. mek için yeni bir teşebbüste bulunmak maksadile Sarinehri geçmeğe hazırlanmaktadır. Nehrin şimal muntakası, geniş bir müsellah kampı andırmaktadır.

Japonya'nın şartları;

Hariciye Nezareti mumessin, gazetecilere beyanatta bulunarak muhasamatın tatili için zaruri şart olan ŞangKay Şek'in çekilmesinin de kafi görülmemekte olduğunu beyan etmiştir. Hariciyenin mümessili, demiştir ki: Japonyanın Şank Kay Şek'in azimetinden sonra Kuomingtang'm mukavemete devam etmiyeceği hakkında teminat alması lazımdır. Japonyada feyezan.

Tokyo 29 (A.А.) - 10 senedenberi görülmemiş olan yağmuriar, Tokyo yakınındaki ırmakların sularını kabartmış ve armaklar taşmıştır.''

1938 yılında Milli Emlak taksitleri 15 sene uzatılmış!

Geri Dön