01 / 08 / 2024

1940 yılında Eminönü halkevi binası yanlış yapıldı iddiası!

1940 yılında Eminönü halkevi binası yanlış yapıldı iddiası!

1940 yılında Eminönü halkevi planınn yanlış yapıldığına dair iddialar gelmeye başlamış. Yapılan denetimler sonrası binada gerek planda gerekse inşaatta hiçbir hata bulunmamış.



1940'ta Eminönü'ne yapılan halkevinin plan ve inşaatının yanlış olduğuna dair iddialar gündeme gelmiş. Fakat yapılan denetimler binanın plan ve inşaatında yanlışlık olmadığını ispatlamış.

Söz konusu haber 30 Mart 1940 yılında Yenisabah Gazetesi'nde ''Eminönü halkevi yanlış yapılmamış'' başlığı ile kaleme alınmış İşte o haber...

1940 yılında Eminönü halkevi binası yanlış yapıldı iddiası!

Eminönü halkevi yanlış yapılmamış

Eminönü halkevi planınım yanlış yapıldığı hakkında çıkan haberleri tahkik etmek için Fikret Sılayla bir mülakat yapmak üzere İstanbul mintakant Cümhuriyet Halk Partisi merkezine giden bir arkadaşımız Fikret Salayı rahatsızlığıdolayısıyla bulamadığından başkatib B. Hikmetle konusutur.

B. Hikmet hulasaten demiştir ki- Gerek planda ve gerekse inşaatta hiçbir hata yoktur. Onun için bu yolda yapılan neşriyata biz de hayret ediyoruz. Kabul edilen plan bir değişikliğe uğramadığından aynen tathik sahamna konduğu aşikardır.

İnşaatta da hiç bir aksaklık görülmemiştir. Mevzu bahis olan bina cephesinin caddeye müvani olmayısı is arzu hilafına yapılmış bir iş değildir. Binanın malümat dahilinde ve plan tatbikatımın bir neticesi olarak yapılmıştır. Bu vaziyetten kimse mutazarrir olmadığı gibi binanın caddeye müvazi olmamasıma bir neticesi olarak bina ile kaldırım arasında kalan küçük bir parça saha da yine bizim arsamıza dahildir.'' 

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

1940 yılında Dolmabahçe Stadyumu projesi hazırlanmış! 25 bin kişilik stadyumun 1,5 yılda tamamlanması planlanmış!


 


Geri Dön