27 / 04 / 2024

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.



Eminönü Meyda'nı için yapılan düzenlemelerin ardından, EMinönü ile Unkapanı arasına 20 milyon lira bütçe haracayarak Ticaret sarayı ve Vakıf binasının yapımı kararlaştırılmış. 

Vatan Gazetesi'nin 1940 yılındaki maşetinde 

''Beş Milyon Liralık İktiraz'' başlığı ile kaleme alınan o haber...

''Beş Milyon Liralık İstikraz
Eminönü meydanının tanzimi etmek üzere olduğu için bu meydandan sonra belediye Eminönü Unkapanı ile, Unkapanından Gazi bulvarı boyunca yapılacak istimlaklara hız verecektir.

Eminönü ile Unkapanı arasındaki istimliklara 20 milyon lira sarfetmek lazım geleceği anlaşılmaktadır. Belediyeler Bankasından alman beş milyon liradan tefrik edilen üç milyon lira mütedavil sermaye olarak kullanıldığı takdirde bu sahanın istimlaki kabil olacaktır.

Istimlak edilecek sahada yapılacak olan Ticaret sarayından başka Evkal daresi de büyük bir bina yaptıracaktır. Bu binaların arkalarından alınacak para mütedavi sermayeye ilave edilecektir. Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar, dün bir istimilak sahasmı gezmiş, işlerin bir an evvel ihmal edilmesi için bazı emirler vermiştir.''

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!
1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

Geri Dön