29 / 04 / 2024

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.



1940'ta Kadıköy'de imar sorunu gündeme gelmiş.İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilmesi planlanmış. Bu kapsamda Kadıköy vapur İskelesi civarı ile iskeleden Altıyolağzına kadar olan saha ve cadde tanzim edilecek. 

Bu saha üzerindeki dükkanlar ve evler istimlak edilecekmiş. Söz konusu haber 17 Eylül 1940 tarihinde Hakikat Gazetesi'nde  '' 1940'ta Kadıköy'ün imar meselesi: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1940 ta Kadıköy ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940'ta Kadıköy'ün imar meselesi: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

Dahiliye Vekâletince tasdik edilerek Be- lediyeye gönderilen Üsküdar ve Kadıköy imar planlarına göre Kadıköy vapur iskele- si civarile iskeleden Altıyolağzına kadar olan saha ve cadde tanzim edilecektir.

Bu saha ve caddede bir çok dükkanlar mevcuddur. Bu dükkânlardan bir kısmı istimlak edilecek ve ilk plânda buradaki bir ada yıkılarak iskeleden Altıyolağzına kadar geniş bir asfalt cadde yapılacaktır.

Buradaki dükkânların istimlaki takarrür etmiş, mahallinde kıymetlerin tespiti işine başlanmıştır. Kadıköyünün en merkezi ve güzel yeri olan bu adada dükkânları bulupan bir kısım mal sahibleri bu hayırlı imar teşebbüsünü sevincle karşılamışlar, yola alınacak kısımdan sonra kalan arsaları kendilerine terkolunduğu takdirde dükkân ve binaları için bedel istemiyeceklerini Belediye Reisliğine bildirmişlerdir. Bu dükkânların yıkılmasına gelecek ay başında başlanacağı tahmin olunmaktadır.

1936'da Yeşilköy'de taksitle çiftlik satılmış!

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

1940 yılında TBMM'nin hemen yanında 19 bin 700 liraya icradan satılık daire!

Geri Dön