27 / 04 / 2024

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.



1941'de  Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayacak bir yol çalışması planlanmış. Bu yol çalışması için Belediye toplamda 85 bin TL bütçe ayırmış.

BEYAZIT MEYDANI ASFALTLANIYOR

Beyazı Meydanı'nın istimlak işlerinin tamamlanması ile buranın asfaltlama çalışması planlanmış. Aynı zamanda Beyazıt'tan Kokaya açılan yolun tretuvarları da bu inşaatla birlikte başlayacakmış.

Söz konusu haber 28 Haziran 1941 yılında Vatan Gazetesi'nde ''Taksim Mete yolu inşaatı başlıyor'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o  haber...

Taksim Mete yolu inşaatı başlıyor

Taksim Taşkışın ile Mete caddesini biribirine bağlıyan yolun asfaltlanmasına ve katrani masif kaplanmasına önümüzdeki ay içinde başlanacaktır. Bununla beraber bordür ve sair inşaatta yapılacak ve bu işe 85 bin lira sarfedilecektir.

Dün, Eminönü Halkevinde verilen konferans Yardım Sevenler Cemiyeti adına, dün Eminönü halkevi salonunda doktor Naum Ismail Gürkan tarafımdan çocuk bakımı mevaulu bir konferans verilmiş ve kalabalık bir dinleyici küt lesi bulunmuştur.


Geri Dön