05 / 08 / 2024

1941 yılında Çağlayan ve İmparator Köşkleri 150 bin liraya restore edilmiş! 

1941 yılında Çağlayan ve İmparator Köşkleri 150 bin liraya restore edilmiş! 

1941 yılında Maliye Bakanlığı, Çağlayan ve İmparator Köşkleri 150 bin liraya restore edecekmiş. 



Tarihi dokusuyla ünlü Çağlayan ve İmparator Köşkleri Maliye Bakanlığı tarafından 150 bin liraya restore edilecekmiş. Öte yandan Şehircilik ve Çevre Bakanlığı ise köşklerin etrafına yeşil saha yapacakmış.

Köşk ve etrafındaki bu yenilik maliye Bakanlığına ait olacak Belediye ise ücretsiz şekilde sahip olacakmış. 

Söz konusu haber 3 Şubat 1941 yılında 'Çağlayan ve İmparator Köşklerinin tamiri' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber... 

1941 yılında Çağlayan ve İmparator Köşkleri 150 bin liraya restore edilmiş! 

Çağlayan ve İmparator Köşklerinin tamiri

Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, bundan bir müd det evvel tarihi büyük kıymeti hair Çağlıyan ve Imrahur köşklerinin tarihi inymetleriyle mütenasib bir şekilde tamir olun masa için teşebbüslere girişmiştir.

Çok güzel olan bu köşkler Maliye ve Maarif Vekaletleri de alakadar olmuş ve küsk lerin tarihi şekilde tamiri ve tahu işleri maarif mimarlarından mütehas bir sata tevdi olun mustu,
Diğer taraftan şehircilik mü tehassusa Prost, köşklerin etra-finda yapılacak geniş yeşil saha imar planlarını hazırlamıştır. Köşklerin ve etraflarımdaki mintakanın mülkiyeti Maliye Vekaletine aittir. Bu itiharla belediye yeşil saha haline frag olunacak olan mintakaları Maliye Vekaletinden lücretsiz almak için teşebbüslere girişmiştir.

Köşklerin tamir ve ıslah mesarifatı münhasıran Maliye Vekaletine ait olacaktır. Vekalet bu bir kerelik 150 bin firalık tahaisat surmuştır. Şim duden bunun 35 bin lira masraf mimar Macid Kuraim emrine verilmiştir. Diğer taraftan köşklerin tamiri esnasınd tarihi malzemeye hüsum vardr. Bunun için Yıldımdaki Acem köşkünün malzemesinden Istifade olunacaktır. Bu itibarla Acem köşkü yıkılacaktır.

1940'ta Taksim Kışlası arsasında yapılmak istenen inşaata banka engeli!

1940 yılında Üsküdar İskelesi Meydanı için itfaiye binası 14 bin liraya satın alınmış!

Geri Dön