18 / 05 / 2024

1942 yılında emlak vergisi ödemeyenlere ceza!

1942 yılında emlak vergisi ödemeyenlere ceza!

1942 yılında emlak vergisi ödemeyen vatandaşlara yüzde iki zam uygulaması yapılmış.



1942'de emlak vergisi ödemeyenler için yeni düzenleme yapılmış.  Emlak vergisi borçlarını ödemeyen vataşlardan birinci hafta yüzde bir ikinci hafta yüzde 2 zam yapılarak emlak vergilerinin ödenmesi istenmiş.

Söz konusu haber 29 Ocak 1942 yılında Yeni Sabah Gazetesi'nde  'Emlak Bankası bir çok vatandaşlara emlakları muakabilinde tediyat yaptı'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1942 yılında emlak vergisi ödemeyenlere ceza!

'Emlak Bankası bir çok vatandaşlara emlakları muakabilinde tediyat yaptı

Emlak borçlarını odemeyen vatandaşlardan ilk bir hafta  yüzde bir, ikinci hafta yüzde iki zam yapılarak vergileri tahsil olunacaktır. Vergi boremu hu ikinci haf ta içinde de öuenityen vatandaşlar varlık vergisi kanununun hükümlerine göre bedenen borçların ödeyeceklerdir.
Şehrimizde Karcal kazasında varhk vergisi mükellefleri, hemen hemen borçlarım tamamen ödemiş bulunmaktadır. Diğer taraftan varlik vergisi mükelleflerine hükümetin gösterdiği kolaylıklar vatandaşlar arasında memnuniyet yaratmıştır.

Bu arada bankalar kredi mu amelesine diin de devam eimin tir, Emlik Bankam dien bir çok vatandaşa gösterdikleri emlak mukabilinde tediye bulunmuştur.

1935'te Milli Emlak Müdürlüğü'nden 13 bin 977 TL'ye satılık han!

Geri Dön