22 / 07 / 2024

1942 yılında köprünün altında kalan Unkapanı Meydanı yükseltilmiş!

1942 yılında köprünün altında kalan Unkapanı Meydanı yükseltilmiş!

1942 senesinde Unkapanı Meydanı, köprünün yerine konulması sırasında 9 cm aşağıda kaldığı için yükseltilme kararı alınmış.




1942 yılında Unkapanı Meydanı'na gelen Gazi Bulvarı bu meydana nazaran bir buçuk metre yukarıda kalmış. Bundan dolayı meydanların eşitlenmesi için meydanın kaldırımlarının kaldırılarak yeniden yükseltilmesine başlanmış. Unkapanı yeniden yükseltilerek bulvarın birleştiği nokta ile aynı seviyeye gelmesi sağlanacakmış. 

Söz konusu bu Vakit Gazetesi'nin 21 Haziran 19421 tarihindeki sayısında '' Unkanı Meydanı yükseltilecek'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte söz konusu o haber...

''Unkanı Meydanı yükseltilecek'

Gazi köprününün bir başını teşkil eden Unkapanı meydanı köprünün y rine konulması  sırasında köprü sat hımdan dokuz metre aşağıda kaldığı için bu kadar yükseltilmişti.

Fakat simdi Zeyrekten Unkapanı meydanına gelen Gazi bulvarı bu meydana nazaran yine bir buçuk metre kadar yüksek kalmıştır. Bunun için meydanın kaldırımlarımım tekrar sökülmesine başlanmıştır.

Unkapanı yeniden yükseltflerek bulvarın meydana birleştiği nokta ile aynı seviyeye getirilecektir. Bu şekilde meydan köprüden daha yükseğe çıkmış olmayacaktır.

Çünkü meydan esasen köprüden itibaren 30 derecelik bir zaviye ile inmekteydi, Fakat meydan bu şekilde Eminönü Eyüp caddesine nazaran çok yüksekte kalmış olmaktadır. Bunun için Eminönü Eyüp caddesi sebze halinden Cibalide Inhisar fabrikası önlüne kadar yükseltilecektir.''

1957'te Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmaları başlamış!

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

Geri Dön