Emlakta Nostalji

1942 yılında Topkapı Sarayı müze haline getirilmiş!

1942 yılında Topkapı Sarayı, tarihi değerini kaybetmeden bir müze haline getirilmesine karar verilmiş.

1942 yılında Maarif Vakaleti ike Maliye Vekaleti arasında yapılan müzakareler sonrasında Topkapı Sarayı'nın müze haline getirilmesine karar verişmiş.

400-450 bin TL TAHSİLAT!

Topkağı Sarayı'nın müze haline getirilebilmesi için Milli emlak Varidatından 400-450 bin TL tahsilat verilmiş. Müze haline getiridiğinde dünyadaki birinci addedilen müzeler arasında yer alacağı belirtilmiş.

Söz konusu haber 7 Temmuz 1942 tarihinde Tasviriefkar Gazetesi'nde ' Topkapı Sarayı Müze haline getiriliyor' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Topkapı Sarayı Müze haline getiriliyor

Ankara, 6 (Tasviri Elkår)  Maarif Vekaleti ile Maliye Vakaleti arasında yapılan müzakerelerden sonra İstannul Topkapı Sarayı'nın bugünkü medeni dünya ölçülerine göre bir müze olarak tadil ve tasvii kararlaştırılmış.

Öğrendiğimize göre Topkapı Sarayı'nın muazzam bir müze haline getirilmesi için Maliye Vekaleti emrine emlak veriatından 400-450 bin TL bir tahsisat vermeyi kabul etmiş. Bu para ile Topkapı Sarayı tatihi kıymetini kaybetmeden tadiil ve tevsi edilecek müzeden şimdiki eserlere imzimamen bir çok eser de teşhir edilecektir.

Salahiyetli makamların bildirdiğine göre bu müze hemen hemen bütün dünyada birinci addledilen müzeler derecesinde bir zenginliğie sahip olacaktır. 

İnşaat başlanmak üzeredir. 

1937 yılında İzmir'e bin adet göçmen konutu yapılmış!

1938 yılında Haydarpaşa Geçidi'ne 400 bin TL'lik köprü!