05 / 10 / 2024

1942'de ev sahibi kiracı kavgası! Ev sahibi, kiracısının suyunu kesti sonu mahkemede bitti!

1942'de ev sahibi kiracı kavgası! Ev sahibi, kiracısının suyunu kesti sonu mahkemede bitti!

Günümüzün en büyük sorunları arasında yer alan kiracı ev sahibi tartışmaları geçmişte de manşetlere taşınmış. 1942 yılında bir ev sahibi, evinden çıkmayan kiracısının suyunu kesmesi üzerine olay mahkemeye taşınmış. İşte ayrıntılar...




Gündemin en büyük sorunları arasında yer alan ev sahibi kiracı tartışmaları geçmişte de gazetelere manşet olmuş.

1942 yılında Bakırköy'de bir ev sahibi, kontratı biten kiracısının evinden çıkmaması üzerine evin suyunu kesmiş. Kiracı ise bu duruma sinirlenerek ev sahibini dövmüş. Konu mahkemeye taşınmış ve sonrasında hem ev sahibine hem de kiracıya 3 gün hapis ve 26 lira para cezası kesilmiş.

Söz konusu haber 8 Haziran 1942 yılında Yenisabah Gazetesi'nde '' Kiracının marifeti'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1942 de ev sahibi kiracı kavgası! Ev sahibi, kiracısının suyunu kesti sonu mahkemede bitti!

Kiracının marifeti

Bakırköy'nde oturan Fehmi evinin alt katını bir müddet evvel Salih ile karısı Kadriye'ye kira ile vermiştir. Fehmi, kiracıyı kontrat müddeti bittiğinden evden çıkarmak istemiş ve bunun için de evin terkos suyunu kesmiştir.

Buna fena halde kazan Salih ile karısı Kadriye Fehmi'yi evin bahçesinde yakalıyarak adamakıllı dövmüşlerdir. Suçluların dünkü duruşmaları sonunda 3 gün müddetle hapislerine 26' şar lira para cezasiyle mahküművetlerine karar verilmiştir.

1938 yılında belediye yıkılmak üzere olan binaların enkazlarını satmış!

1941 yılında İstanbul'da bina vergilerine son kez zam yapılmış!

1930 yılında Arnavutköy'de 15 dönüm tarla 750 TL'den satılmış!

Geri Dön