18 / 08 / 2024

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda belediyeye ait olan mezarlık arsalarını satışa çıkarmış.



1942 yılında İstanbul Belediyesi Taskim'de Pangaltı Mahallesi'ndeki mezarlık arsalarını ihaleyle satılacağını duyurmuş.

MEZARLIK ARSALARINA İNŞAAT YAPILACAK

Söz konusu arsalara belediye 9 loktan oluşan inşaat yapacakmış. 

Söz konusu haber 5 Aralık 1942 tarihinde Yeniasır Gazetesi'nde '' İstanbul Belediyesi'nden Taksim'deki mezarlık arsalarının satış ilanı' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 1942 de İstanbul Belediyesi Taksim deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

Pangaltı mahallesinin Şehit Muhtar sokağımda belepe malı eski mezarlık arsası, tanzim edilmiş olan imar planıma göre bloklara taksim olunarak oradataki şartları vechile binalar inşa edilmek üzere kapalı zarf usulüyle arttırmaya konulmuştur.

Cem'an 9 parçadan ibaret olan bu bloklarda 1 numaralı bloku teskil eden kısmın 2 parsel numaralı ve 875 metre murabbas sahalı kısmı satış a çıkarılmıştır.

Beher metrsinin muhammen satış bedeli 150 lira ve ilk teminat miktarı 7812 lira 50 kuruştur.. Ihale 9/1/942 cuma günü saat 15'te İstanbul belediyesi daimi encümeni odasında yapılacaktır.

Buna alt şartname proje ve sair evrak 6 lira 56 kuruş mukabilinde hesap işleri müdürlüğünden alınacaktır. Şeraiti öğrenmek isteyenler her gün belediye imar müdürlüğünden malûmat alabilirler.

Taliplerin ilk teminat makbuzu veya mektupları, imzalı sartname proje ve saire ve şartname mucibince ibrazı lazım gelen diğer vesnik ile 2490 numaralı kanunun tarifatı çevresinde hazırlayacakları teklif mektuplarımı ihale günü saat 14'e kadar daimi encümene vermeleri lazımdır.

1942 yılında kaloriferli evi olan ev sahipleri kiraları artırmak istemiş! 

1942 yılında inşaat talimatı! Kat ve arsa payı kontrol edilmiş!

Geri Dön