27 / 05 / 2024

1942'de tapuda satışı durdurulan gayrimenkuller tekrar satışa çıkarılmış!

1942'de tapuda satışı durdurulan gayrimenkuller tekrar satışa çıkarılmış!

1942 yılında tedbir amaçlı öncesinde tapuda satışı durdurulan gayrimenkuller tespit edilerek, tekrar satışına müsaade edilmiş. 



1942'de tağuda satışı durdurulan emlaklar için hamle yapılmış.  Bazı kişiler hile yaparak ellerindeki malların bir kısmını kaçırmak istemesi üzerine mallarına haciz konulmuştu. Bu konuda unutulan emlaklar tespit edilerek, yeniden varlık vergisine tahakkuk edilmiş.

Söz konusu haber 25 Ocak 1942 yılında Vakit Gazetesi'nde  ''Emlak satışlarına müsade edildi' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1942 de tapuda satışı durdurulan gayrimenkuller tekrar satışa çıkarılmış!

EMLAK SATIŞLARINA MÜSADE EDİLDİ

Diğer taraftan bir tedbir olmak üzere tapuda durdurulmuş olan emlak satışlarına yeniden müsaade edilmiş.  Bazı kimselerin de hileye saparak ellerindeki mallardan bir kısmını kaçırmak istedikleri ve buna teşebbüs ettikleri görülmüştür. Bu gibilerin mallarına ihtiyaçti haciz  konmaktadır, Bundan başka teşkil edilmekte olan Er komisyon, varlık vergisine tabi tutulmaları lazımgeldiği halde, unutulmuş bulunanları tesbit ederek bunlar hakkında yeniden varlık vergisi tabakkuk ettirecektir.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

 


Geri Dön