29 / 04 / 2024

1951 yılında İstanbul'a yeni mahalle: Levent!

1951 yılında İstanbul'a yeni mahalle: Levent!

Levent mahallesi, 1951 yılında kurulmuş. Mahallenin kurulmasında Levend arazisi tercih edilmiş ve toplamda 391 ev yer alıyormuş.



1951 yılında, İstanbul'da Levend arazisine 'Levent Mahallesi' kurulmuş. Emlak Krdi Bankası arafından Mecidiye köyünde Levend çiftiliği arazisinde inşa edilen 391 eve su ve elektrik verilmiş. 

DAĞ BAŞINA MAHALLE Mİ KURULUR?

İstanbul, 391 ev ile yeni bir mahalleye kavuşmuş. Levent Mahallesi'nin kurulmasına tepki gösterenler de olmuş. Levent'in mahalle olduğunu gören ve duyanlar, 'Şehir içi dururken, dağ başına mahalle kurulur mu?'' diye tepki göstermişler.

Söz konusu haber 21 Ocak 1951 yılında Akşam Gazetesi'nde 'İstanbul yepyeni bir mahalle kazandı: Levent' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 1951 yılında İstanbul a yeni mahalle: Levent! 

İstanbul yepyeni bir mahalle kazandı: Levent

Mahallenin kurulmasında Levend arazisi niçin tercih edildi? Karşılaşılan müşküller - Boğaz güzelliğinde bir çıbana mâni olundu Belediyenin bu yeni mahalleden faydası...
Emlak Kredi bankası tarafından, Mecidiye köyünde Levend çifliği arazisinde inşa edilen 391 eve havagazı, su ve elektrik verildi; Belediyece bir de otobüs servisi indas edilmek suretiyle İstanbul, yepyeni bir mahalleye kavuştu.
Herhangi bir teşebbüste tenkid, bizde adeta bir itiyat haline gelmiştir. Netekim Levend'de bu yeni mahallenin kurulması da az mı tenkide uğradı: Şehir İçı dururken dağ başında mahalle mi kurulur? diyenler oldu.

1940 yılında İzmir'de 2 bin 650 liraya satılık arsa!

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

Geri Dön